Gülen bir taşla üç kuş vurmuş!

Gülen bir taşla üç kuş vurmuş!

Röportajı yapan gazeteciye göre Gülen'in üç mesajı var.

Gülen'in İsrail'le ilgili tartışma yaratan sözleriyle ilgili yorumlar bitmiyor. Röportajı yapan gazeteciye göre Gülen'in üç mesajı var.

 

Türkiye'de büyük yankı yaratan Fethullah Gülen röportajını yapan gazeteci Joe Lauria Wall Street Journal için yaptığı mülakattan Gülen’in memnun, yakınlarının rahatsız olduğunu söyledi.

Lauria'ya göre Gülen'in kaydedildiğini bilerek verdiği röportajda üç önemli mesajı oldu.

- Birincisi Amerika’yı ve buradaki güçlü İsrail lobisini yanına çekti.

- İkincisi İsrail ve Türkiye arasındaki tansiyonu düşürmeyi amaçladı.

- Üçüncüsü kendi cemaatiyle AKP’yi ayrıştırmak, onlardan bağımsız düşünebildiğini göstermek istedi.

Joe Lauria’nın değerlendirmeleri şöyle:
Fethullah Gülen’e önceden BM’de tanıştığım bir yardımcısı aracılığıyla ulaştım. Görüşmeden sonra röportaj için aracılık yapan kişi Türkiye’ye gitmişti. Döndüğünde makaleden hoşlanmadığından, birçok Gülenci’nin de onunla aynı fikirde olduğundan bahsetti. Benim onların güvenine ihanet ettiğimi söyledi. Fakat Fethullah Gülen’in kendisi sonuçtan gayet memnun. Onunla makale çıktıktan sonra görüştüm ve sadece bir bölümün değiştirilmesini istedi. Makalede Washington’da Türk Amerikan Federasyonu Topluluğu (Assembly of Turkic American Federation) açtığını yazmıştım. Açmak kelimesi yerine kurmak kelimesini kullanmamın doğru olacağını düşünüyordu.

GÜLEN AKILLI ADAM

Gülen son derece akıllı bir adam. Söylediklerinin kaydedildiğini biliyordu. İsrail’i eleştirmek yerine İHH’nin tutumunu yanlış bulduğunu söyleyerek üç şey yaptı. Birincisi Amerika’yı ve buradaki güçlü İsrail lobisini yanına çekti. İkincisi İsrail ve Türkiye arasındaki tansiyonu düşürmeyi amaçladı. Üçüncüsü kendi cemaatiyle AKP’yi ayrıştırmak, onlardan bağımsız düşünebildiğini göstermek istedi.
 
internethaber

Etiketler :