Gülen cemaati ile Milli görüş kavgaLIMI?

Gülen cemaati ile Milli görüş kavgaLIMI?

Saadet Partisi genel başkanı Numan Kurtulmuş. Fethullah Gülen ve cemaatinin AKP'yi açıkça desteklediğini söyledi ve ekledi:

Saadet Partisi genel başkanı Numan Kurtulmuş. Fethullah Gülen ve cemaatinin AKP'yi açıkça desteklediğini söyledi ve ekledi: Bu seçimlerde belki de ilk kez bu cemaatin bu kadar açık politize olduğuna şahit olduk. ' İşte o söyleşi


-Fethullah Gülen'i tanıyor musunuz?

NK- Şahsen tanımıyorum.

-Milli görüş, Gülen cemaatine ne kadar mesafeli?

NK-Biz, Saadet Partisi olarak hiçbir şahsın, grubun partisi değil 72 milyonun partisidir.

-Gülen grubuna Milli Gazete'de sıkı muhalefet yapılıyor. Gazetenin en etkili yazarlarından Mehmet Şevket Eygi, Fethullah Gülen için ‘din baronu' imasında bulunuyor. Adını vermeden cemaati, "Rezil bir din sömürüsü var. Akılları tek bir zatta" diyerek eleştiriyor. Allayıp pullamadan söyler misiniz; Gülen cemaati ile Milli görüşçüler arasında tam olarak ne var?

NK- Samimiyetle söylüyorum. Biz Türkiye'de hiçbir gruba savaş açmayız. Saadet Partisi bir siyasi partidir. Gülen cemaati ise bir cemaat örgütlenmesidir. Herhangi bir cemaatin nasıl bir siyasi faaliyet içinde olacağı da bizim etkimizde değildir. Ama en azından şunu söyleyebilirim; son seçimlerde Fethullah Hoca Efendi cemaatinin yayın organları ve onu destekleyen çevrelerde Saadet Partisi ile ilgili uzak bir görüntü sergilemişlerdir. Fakat daha önemlisi şudur; Adalet ve Kalkınma Partisi ile çok yakın diyalogları olduğu görülmüştür. Bu seçimlerde belki de ilk kez bu cemaatin bu kadar açık politize olduğuna şahit olduk.


Etiketler :