Gülen cemaatiyle ilgili düğmeye basıldı

Gülen cemaatiyle ilgili düğmeye basıldı

Savcı 'Paralel yapıya operasyon' talimatı verdi. Emniyet, örgütün silahlı olup olmadığını ve son 10 yılın kanlı olaylarıyla ilişkisini araştırmak için düğmeye bastı.

Fethullah Gülen liderliğindeki paralel örgüt, devletin en kritik kurumlarına sızarak, hükümeti devirme planları yaptı. 17 ve 25 Aralık operasyonları ise kirli planı deşifre etti.

Gülen soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Coşkun, "Paralel yapıyı bulun"talimatını Emniyet'e iletti. Savcılık'tan gelen talimat üzerineEmniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanı Turgut Aslan, 30 ilin emniyet müdürlüğüne konuyla ilgili yazı gönderdi. Savcı, "gizli" ibareli talimat yazasında Gülen cemaatinin elinde silahlı bir güç bulunup bulunmadığının; ordu, MİT ve emniyet birimleri içerisinde cemaate bağlı olanların silahlı bir eyleme kalkışması halinde darbe yapabilecek güçlerinin olup olmadığının araştırılmasını istedi.

SON 10 YIL ARAŞTIRILSIN
Savcı Coşkun, karanlık siyasi cinayetlere de dikkat çekti. Son 10 yılın kanlı olaylarını gündeme getiren Coşkun, cemaat üyelerinin, Zirve katliamı, Danıştay saldırısı, Aziz Santoro, Hrant Dint, Üzeyir Garih ve Necip Hablemitoğlu cinayeti gibi kanlı olaylarla irtibatının araştırılmasını istedi. Savcı ayrıca, cemaatin tuttuğu iddia edilen arşivlerin bulunduğu yerlerin 'acil' olarak belirlenmesini, cemaat üyelerinin kimliklerinin tespit edilmesi ve adreslerine eş zamanlı baskın yapılması talimatını da verdi. Soruşturma kapsamında il emniyet müdürlüklerine gönderilen talimatta, eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'nın da mağdur sıfatıyla ifadesinin alınması istendi. Cemaatin polisteki uzantıları ise paralel yapıya darbe niteliğindeki 'gizli talimatı' deşifre etti. Gülen medyası ise "Cemaat üyeleri fişleniyor" diyerek operasyonu önlemeye yönelik atağa geçti. Tüm bu gelişmeler, Gülen örgütünün yaşadığı korkuyu gözler önüne serdi.

ÜÇOK TAKTİĞİ
Emirleri Gülen'den alan paralel yapı, operasyon talimatını veren Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Coşkun'a yüklenmeye başladı. Gülen medyası, Coşkun'u hedef tahtasına oturtan yalan haberler yaptı. Bu durum ise akıllara Gülen cemaatinin kumpas kurduğu emekli askeri hakim Ahmet Zeki Üçok'u akıllara getirdi. Paralel yapı, "TSK'ya sızmış F tipi yapıya yönelik" soruşturma başlattığı için Üçok'a savaş açtı. Gülen'in yayın organları Üçok hakkında binlerce karalayıcı haber yaptı. Balyoz da dahil 10 ayrı davadan yargılanan Üçok, 5 yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi.

Kaynak: Takvim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.