Gülen hocadan Avcı'ya sert cevap

Gülen hocadan Avcı'ya sert cevap

Eskişehir İl Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın kitabı Ankara'yı karıştırdı. Gülen'den Avcı'ya yalanlama geldi

 

Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın “Haliç'te yaşayan Simonlar; Dün Devlet Bugün Cemaat” adlı yeni kitabı ortalığı karıştırdı. Avcı'nın cemaatin devleti ele geçirdiği Baykal'a yönelik komplo hazırladığı iddialarına Amerika'da bulunan Fethullah Gülen'den açıklama geldi. Gülen avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada, suçlamalara sert çıktı.

İçişleri Bakanlığı soruşturma başlattığı Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın olay kitabına Fethullah Gülen'den açıklama geldi. Gülen; Hürriyet, Milliyet ve Vatan gazetelerinde Avcı'nın kitabına dayandırılan iddialarla ilgili olarak avukatları aracılığıyla açıklama yaptı, iddiaların hayali ve asılsız olduğu belirtildi.

İşte Amerika'da bulunan Gülen'in Avcı'nın iddialarına yönelik yaptığı o açıklama;

Sözkonusu yayınlar, bütün devlet kuruluşlarını ve idarecilerini zan altında bıraktığı gibi; müvekkilimi de illegal bir örgüt kurarak devletin tüm kurumlarını ele geçirmek ve yönetmekle suçlayarak, kişilik haklarına hukuka aykırı olarak çok ağır, haksız ve mesnetsiz saldırı teşkil

 

HANEFİ AVCI'DAN ANKARA'YI KARIŞTIRAN İDDİALAR

Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, “Haliç'te yaşayan Simonlar; Dün Devlet Bugün Cemaat” kitabı Ankara'yı karıştırdı.

Emniyet Müdürü Avcı, kitabında "Ergenekon" ve "Balyoz" davalarını, polis teşkilatının içindeki cemaatlerin nasıl örgütlendiğini, CHP eski lideri Deniz Baykal’ın istifasına yol açan kasedi, generalleri istifaya zorlayan telefon konuşması kayıtlarını ve Türkiye’yi derinden sarsan daha pek çok olayı sorguluyor.

Ankara'yı karıştıran o iddiaların tamamını okumak için TIKLAYIN

etmektedir.

Kamuoyu tarafından bilindiği üzere, belli dönemlerde bazı medya organlarında müvekkilim aleyhinde bir takım iddialar tekraren yayınlanarak karalama kampanyaları yürütülmektedir. Oysa, bu iddialara ilişkin olarak açtığımız birçok dava sonucunda, iddiaların gerçek dışılığı kesinleşmiş yargı kararlarıyla kanıtlanmış ve iddia sahipleri çeşitli ceza ve tazminatlara mahkum edilmiştir.

"EYLEM VE SUÇ TESPİT EDİLEMEMİŞTİR"

Bu tür yayınlar nedeniyle müvekkilim hakkında Ankara DGM'de açılan ceza davasında da, 81 İl Emniyet Müdürlüğü ve diğer resmi kurumlar tarafından yapılan araştırmalarda müvekkilime atfedilebilecek suç teşkil eden bir eylem ve bir suç örgütü tespit edilememiştir. Sonuç olarak yapılan yargılama sonucunda oybirliği ile müvekkilimin beraatına karar verilmiştir. Beraat kararı Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından “suç işlemek üzere örgüt kurduğu yolunda mahkûmiyetine yeterli, her türlü kuşkudan uzak, kesin ve inandırıcı deliller elde edilemediği” gerekçesiyle oybirliği ile onanmıştır. Böylece müvekkilimin masumiyeti kesinleşmiş yargı kararı ile sabit olmuştur.

Sayın Gülen'in beraatını hazmedemeyen bazı çevreler, çok sayıda

 

HANEFİ AVCI HAKKINDA
SORUŞTURMA

Öte yandan İçişleri Bakanlığı Hanefi Avcı hakkında soruşturma başlatarak müfettiş görevlendirdi...

HANEFİ AVCI'NIN TEPKİSİ

İçişleri Bakanlığının, hakkında inceleme başlatmasıyla ilgili Avcı, ''Soruşturma açılabilir, bekliyordum'' dedi.

silahlar, bombalar, suikast planları ele geçirilen Ergenekon Silahlı Terör Örgütü davasını fırsat bilerek, “Devlet kurumlarında Fethullah Gülen'in örgütlendiği” iddialarını tekrar gündeme taşımışlar ve kesinleşmiş yargı kararına rağmen infaza devam etmişlerdir.

Bugünkü yazılarda da, hükümeti devirme planları ve bu kapsamdaki eylemleri nedeniyle yargılanan davalardaki sanıkların savunulması ve masum gösterilmeye çalışılması dikkat çekicidir. Bu durum, yayınlardaki yargılamayı etkileme, müvekkilim üzerinden yargıyı ve kamuoyunu yanlış yönlendirme amaçlarını açıkça ortaya koymaktadır.

Bu iddiaların, halen Eskişehir İl Emniyet Müdürü makamında bulunan ve bütün bu hukuki süreçlerden haberdar olması gereken Hanefi Avcı tarafından sadece “duyumlara” dayalı olarak ileri sürülmüş olması da oldukça manidardır. Üstelik, sayın Deniz Baykal tarafından bizzat açıklama yapılan bir konuda dahi müvekkilimi suçlamasına anlam vermekte zorlanıyoruz.

İddiaları gündeme getiren medya kuruluşları, Ergenekon davası nedeniyle uzun süredir “hukuka saygı”, “hukukun üstünlüğü”, “masumiyet karinesi” gibi kavramlara vurgular yapmaktadırlar. Burada sormak istiyoruz: sayın Gülen sözkonusu olunca bu kavramlar neden hukuk literatüründen çıkarılmaktadır? Bırakalım “yargısız infazı”; neden “yargı kararlarına rağmen infaz” yapılmaktadır? Sayın Gülen'e suç isnatlarında bulunanlar, gerçekte ne tür amaçlar taşımaktadırlar? Bu soruların cevaplarını sağduyu sahibi vatandaşlarımızın en iyi şekilde takdir edeceklerine inanıyoruz.

Bu vesileyle tekrar belirtmek isteriz ki; sayın Gülen şahıslarla, kurum ve kuruluşlarla, politik hesaplarla değil; fikirler âlemiyle alakadardır. Düşüncelerinin ve faaliyetlerinin eksenine insanı ve evrensel değerler çerçevesinde insanlığa hizmeti koymuş olup, yasalara aykırı hiçbir faaliyeti de bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygılarımızla arzederiz

Etiketler :