Gülen'den Cemaat hangi partiye oy verecek açıklaması

Gülen'den Cemaat hangi partiye oy verecek açıklaması

Gazeteci Ekrem Dumanlı, Fethullah Gülen'in Cemaat'in hangi partiye oy vereceğine dair açıklamasına yer verdi.

Fethullah Gülen, Zaman Gazetesi'nden Ekrem Dumanlı'ya verdiği röportajının son bölümünde, yerel seçimlerde Cemaat'in hangi siyasi partiye oy vereceğine dair değerlendirmelerde bulundu.

"HAYATIN MANASI SEÇİM DEĞİL"

Seçimlere sayılı günler kaldı. "Camia hangi partiye oy verecek?" diye tartışılıyor.

"Sürekli bunu konuşmayı, hayatın manasını seçim sandığından ibaretmiş görmeyi doğrusu mü'minlere yakıştıramıyorum. Tabii ki ülkenin istikbali için seçim sandığı da önemli bir şey; ama her şey değil. Sizin de bir yerde ifade ettiğiniz gibi amel sandığını bir kenara iterek sadece seçim sandığına odaklanmanın bazı insanları nasıl savurduğunu, yalan ve iftiranın nasıl rahat söylendiğini görmemek, üzülmemek mümkün değil."

"İLLE DE ŞU PARTİYE VERİN DEMEM"

"Kime oy verme meselesine gelince. Kadimden bu yana fakir hep 'vicdanî kanaatinize göre rey verin' demişimdir. İlle de şu partiye oy verin demeyi vicdanî bir baskı gördüğüm gibi, bir partiye angaje olmayı toplumun diğer kesimlerinden tecrit olma sayarım. Referandumdaki açık ve net tavrımız bir partiye değil; demokratik adımlar atılmasına binaendi. Vakıa bugünlerde onun da kıymetinin bilinmediği ortaya çıktı..."

"BİZE HAKARET EDENİN PARTİSİNE Mİ OY VERECEKSİNİZ "

"Şimdi bir tarafta sabahtan akşama hakaret yağdıran bir parti başkanı var. Ve maalesef o partinin âkil insanları derin bir sükûtu tercih ediyor. Aşırı partizanlar hariç bu duruma AK Parti tabanının nasıl üzüldüğüne pek çok vesile ile muttali oluyorum. Bu kadar ağır lafları içine sindiren varsa yine gidip o partiye oy verir; ama her insaflı insanın yüreğini burkan, vicdanını kanatan o sözler sanırım arkadaşlarımızı da derinden sarsmıştır. Herkes etrafına bakacak, belediye başkan adaylarını değerlendirecektir. Netice itibarıyla bu bir genel seçim değil. Adaylar partiden daha önemli ve her partiden hizmet verecek istidatta çok kıymetli başkan adayları vardır. Herhangi bir partiye oy vermediğinizde günaha girmiş olmazsınız."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.