Gülen'e yapılanları Ali Kırca'ya sorun

Gülen'e yapılanları Ali Kırca'ya sorun

Habertürk Televizyonu'nda Yiğit Bulut'un hazırlayıp sunduğu 'Sansürsüz' programına katılan konuşmacılar, 28 Şubat süreciyle ilgili ilginç açıklamalar yaptı.

Söz konusu dönemde masum insanlara uygulanan linç kampanyaları konuşulurken çıkış yapan Yiğit Bulut, Fethullah Gülen'in de o dönemde medyanın uyguladığı komplolarla karşı karşıya kaldığını belirtti. Önceki akşam yayınlanan programa Vatan Gazetesi yazarları Can Ataklı, Mine Kırıkkanat, Sabah Gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak ve Kezban Hatemi katıldı. Programda gündemdeki 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' ile gündemdeki konular tartışıldı.

Yiğit Bulut, devletten nemalanan kesimlerin musluklarının kapatılmak istenmesinden sonra Türkiye'de önemli gelişmelerin olduğuna dikkat çekti. Örnek olarak 28 Şubat sürecini veren Bulut, Necmettin Erbakan'ın bankalar üzerinde yapmak istediği değişiklikleri hatırlattı. Konuyla ilgili Erbakan'ın girişimlerinin, televizyonlarda özel hazırlanan kasetlerle önlendiğini ve yaşanan olayların hemen ardından ilginç bir şekilde 28 Şubat'a götüren sürecin düğmesine basıldığını söyledi. O dönemde kurulan komplolardan Fethullah Gülen'in de etkilendiğini hatırlatması üzerine Yiğit Bulut'a Can Ataklı müdahale etmek istedi. Bulut, o dönemin televizyoncuları Ali Kırca ve Reha Muhtar'a bu yaşananların sorulabileceğini söyledi.

Programın diğer konuğu Nazlı Ilıcak ise Fethullah Gülen üzerine bu kadar gidilmesine anlam veremediğini açıkladı. Ilıcak, Gülen cemaatinin yaptığı hizmetlerin karalanması için her türlü faaliyetin yapıldığını ifade etti. Cemaatin ülkeye zararlı olduğunun söylenemeyeceğini belirten Ilıcak, "Onun açtığı okulların yararını saymakla bitiremeyiz." dedi. Ilıcak, Gülen'in yurtdışında açtığı okullarda okuyan öğrencilerin Atatürk'ü öğrendiğini vurgulayarak, "O çocukların Türkçe konuşuyor ve Türkçe şiirler okuyor olmaları ülkemiz açısından çok önemli. Bu öğrenciler, Türkiye'ye büyük bir sempati ile yaklaşıyor." diye konuştu. ZAMAN

Etiketler :