Gülen'i bitirme planı yasaldır

Gülen'i bitirme planı yasaldır

İrtica ile Mücadele Eylem Planı belgesinin orjinalinin ortaya çıkması sert tartışmalar yol açtı. Medyada bile ortak bir tavır belirdi. Ancak yine bu süreçte aynı zamanda bir hukukçu olan Süheyl Batum şok edici bir yorum yaptı

"Millete Komplo Belgesi'nin orjinal olduğunun ortaya çıkmasından sonra Türkiye tüm renkleriyle tek yürek oldu. Toplumun her kesiminden tek bir ses çıktı. Bu ses belgeyi hazırlayanların derhal orta çıkarılması ve gereken cezanın bir an evvel verilmesiydi.

Türkiye'de şimdiye kadar yapılan tüm darbelerin gerekçesi olarak ileri sürülen bu maddenin bir an evvel değişmesi gerektiğini belirten haberde, darbecilerin elinden bu dayanağın alınmasının zorunluluk olduğu Türkiye'nin önde gelen hukukçularının görüşleriyle ortaya konuldu.

Milliyet Gazetesi de bugün manşetten duyurduğu bir haberde darbecilerin kendilerine dayanak olarak gösterdiği 35. maddeyi gündeme getirdi.

Ortak görüş olarak bu belgenin kabul edilemez olduğu, TSK'nın kendi milletine komplo kuramayacağı ve iktitardaki partinin ise seçimle indirilebileceği belirtilirken, bir hukukçu var ki ileri sürdüğü görüşle tepkilere sebep oldu. Bu isim Bahçeşehir Üniversitesi Anayasa Hukuku Profesörü olan Süheyl Batum'du. Batum,millete komplo belgesi ile ilgili oldukça düşündüren ve bu kadarına da pes dedirten bir açıklamaya imza attı.

Ulusalcı çıkışlarıyla ve Ergenekon sanıklarına verdiği sınırsız destekle kamuoyunun yakından tanıdığı Batum, millete komplo belgesindeki Gülen'i bitirme bölümünün TSK'nın hakkı olduğunu iddia etti. Fethullah Gülenhakkında Yargıtay Başkanlar Kurulu'nun verdiği beraat kararını görmezden gelen Batum, Gülen'i ve onu seven Anadolu insanı için hukuk dışı bir örgütlenme ifadesini kullanmaktan kaçınmadı.

İŞTE BATUM'UN YAPTIĞI VE TEPKİLERE SEBEP OLAN O AÇIKLAMA:

Böyle bir planın olmadığını, böyle bir planın istihbarat örgütleri tarafından planlandığını, Türk Ordusu'nun da bununla başa çıkamayıp bu yüzden bu durumların ortaya çıktığını düşünüyorum. 35. madde, İrticayla Mücadele Eylem Planı'nın hazırlanmasına izin verir. Ama AKP'yi bitirme planı hazırlanmasına izin vermez. Eğer Fethullah Gülen'i bitirme planıysa bir ordu yapar tabii ki. Gülen, Türk hukukuna göre kabul edilmeyen, hukuk dışı bir örgütlenmedir. Ama AKP'yi bitirme planı ise ne 35. madde, ne 36. madde, ne Anayasa böyle bir yetki vermez. Gülen'i bitirme planı anayasal görevi itibarıyla vardır. Ama seçilmiş hükümeti bitirme planı diye bir şey olamaz. Hukuken olamaz

Etiketler :