Gülen'i eleştiren Erdoğan'a tepki Sarıgül'den geldi

Gülen'i eleştiren Erdoğan'a tepki Sarıgül'den geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Obama'yı aramasını eleştirdi.

Başbakan Erdoğan'ın Obamay'la görüşmesi sırasında Fethullah Gülen hakkındaki konuşmasını eleştiren Sarıgül, "Türkçe Olimpiyatları'nda hasreti bitirelim diyorsun. Kutular ortaya çıktıktan sonra da Obama'yı arıyorsun, yazıklar olsun." dedi.

''BUNLAR BİZİ ÜZÜYOR''

Mustafa Sarıgül, Bayrampaşa'da esnaf ziyareti yaptı. Vatandaşlarla tokalaşan Sarıgül, partililere seslendi. Sarıgül, "Her akşam televizyonlarda görüyorsunuz. Her akşam yeni bir ses kaydı düşüyor. Sayın başbakanın acımasızca konuşmalarını görüyorsunuz. Bunlar bizi üzüyor. Bunlar bizi demokratik dünyadan uzaklaştırıyor. Ben istiyorum ki yurttaşlarımın yüzde yüzü mutlu olsun." ifadelerini kullandı.

"OBAMA'YI ARIYORSUN, YAZIKLAR OLSUN"

Başbakan'ın Obama'yı aramasını eleştiren Sarıgül, "İyi gününüzde size birisi bir hediye gönderdiyse, olabilir, aranıza kırgınlık girebilir. Ben senin hediyeni geri gönderiyorum diye kimseye söylemeyin. Bu bizim ne örfümüzde ne de töremizde vardır. İyi günlerde kurduğunuz dostluklar, yalvardığınız yakardığınız günleri, iyi günlerde oy almak için gidip el pençe divan durduğunuz günleri biliyoruz. Halkın size verdiği yetkiyi devlet gücü olarak kullanmayın. Yazıktır günahtır. Dün gidiyorsun ABD'de bakanlarını, milletvekillerini hayır duası almak için gönderiyorsun. Türkçe Olimpiyatları'nda hasreti bitirelim diyorsun. Kutular ortaya çıktıktan sonra da Obama'yı arıyorsun, yazıklar olsun. Şimdi Obama'yı arıyorsun ve Türkiye Cumhuriyeti nüfus kağıdı olan bir muhteremi şikayet ediyorsun, yazıklar olsun sana." şeklinde konuştu.

 

 ''BAHÇELİ'YE NASIL ÇOCUĞUN YOK DİYORSUNUZ''

Başbakan'ın Bahçeli ile ilgili söylediği sözlere de yüklenen Sarıgül, "Binlerce insanın çocuğu yok. Sayın Başbakan, siz nasıl olur da Devlet Bahçeli'ye çocuğunuz yok diye konuşabiliyorsunuz. Bu yakışıyor mu? Tövbe estağfurullah. Allah'ım hepimizi deniyor. Kimine çocuk veriyor kimine vermiyor. Ama bilesiniz ki o bizim elimizde olan bir olay değil." diye konuştu.

ensonhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.