Güler Zere'nin umudu Gül Konuştu

Güler Zere'nin umudu Gül Konuştu

Cumhurbaşkanı Gül: Zere ile ilgili vicdani kararımı raporlar yönünde kullanacağım.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tutuklu kanser hastası Güler Zere ile ilgili dosyanın Cumhurbaşkanlığı'na ulaştığını belirterek, ''Vicdani kanaatimi, raporlar yönünde kullanacağım." dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Tunceli ziyaretinin ardından dün akşam geldiği Elazığ'daki temaslarına Valilik ziyaretiyle başladı. Gül'ü, valiliğe gelişinde Elazığ Valisi Muammer Erol ve diğer yetkililer törenle karşıladı. Gül, bina çevresinde bekleyen ve kendisini alkışlarla karşılayan vatandaşları selamladı.

Cumhurbaşkanı Gül'den, Mevlide Duman isimli kadın maddi yardım istedi. Gül de Vali Erol'un konuyla ilgilenmesini rica etti.

Vali Erol, Cumhurbaşkanı Gül'e bir halı, Harput Kalesi'nin mermer üzerine oyulmuş figürü ve Elazığ'ı anlatan bir kitap hediye etti. Gül burada yaptığı konuşmada, Elazığ'ı ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Cumhurbaşkanı Gül, Elazığ'dan çok sayıda müteşebbis çıktığını, başarılı işadamlarının yurt çapında çalıştığını belirtti. ''Sizler Elazığ değerleriyle gurur duyuyorsanız, bizler de bütün Türkiye'nin değerleriyle gurur duyuyoruz'' diyen Gül, ziyaretleri çerçevesinde şehir hakkında daha çok bilgi edineceğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, gazetecilerin sorularını da cevaplandırdı. Dün gerçekleştirdiği Tunceli ziyaretinde kendisine iletilen taleplerin sorulması üzerine Gül şöyle konuştu: ''Bazı iller var ki kendilerini biraz ihmal edilmiş görürler. Bu duygu sadece Tunceli'de değil, Türkiye'nin çeşitli vilayetlerinde de olabilir. Hatta bazen noksanlıklarını buna yorarlar. Halbuki çok büyük illerimizin de birazcık dışına çıkarsanız noksanlıklar, üzücü manzaralar görürsünüz. Bunların hiçbirinin kastı yoktur. Türkiye'yi topyekun kalkındırmak, geliştirmek ve bütün vatandaşlarımızı mutlu etmek tabii ki hepimizin görevidir. Dün gerçekten çok mutlu oldum. Büyük bir coşku vardı. Tunceli halkının sevgisini, muhabbetini gördüm.''

Munzur Vadisi Milli Parkı'na yapılması öngörülen barajların hatırlatılması üzerine Cumhurbaşkanı Gül, Tunceli'de barajla ilgili çok şikayet duyduğunu belirtti. Barajların enerji ve ekonomide canlılık sağlaması açısından önemli olduğunu vurgulayan Gül, ''Barajlarla ilgili çok şikayet duydum. Bazı kaygılar var. Bunları tabii Ankara'daki ilgililerle konuşacağım. Belki bazıları dikkate alınabilir. Halkın, bazılarının kendi lehlerine olduğunu uzun vadede görmesi gerekebilir. Değerlendireceğiz.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, tutuklu kanser hastası Güler Zere'nin durumuyla ilgili soruya da şöyle cevap verdi: "Seyahatteyim, dün akşam öğrendim. Dosya Cumhurbaşkanlığı'na ulaşmış. Bana verilen bilgilere göre gerçekten ciddi rahatsızlığı. Hapishanede durmaya müsait olmadığı yönünde. Tabii ki vicdani kanaatimi raporlar doğrultusunda kullanacağım."

Etiketler :