Gülerce TÜSİAD'a sert çıktı!

Gülerce TÜSİAD'a sert çıktı!

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner'in Fethullah Gülen Cemaati'yle ilgili sözlerine Gülen'in sağ kolu Hüseyin Gülerce'den sert tepki...

Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce'den TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner'e sert çıkış: Biz değil asıl cemaatleşmeyi TÜSİAD yapıyor...

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner'in Fethullah Gülen cemaatiyle ilgili olarak dün CNNTÜRK ekranlarında "Biz bireyin odakta olduğu demokratik sistemden bahsediyoruz. İsteğimiz buyken biatın ana kavram olduğu cemaatin yeri tartışılır. Ama cemaat ve tarikat gerçeği var. O zaman ismini koyalım. Ben şu cemaatim, gelirim şu kadardır. Ben şu partiye destek veriyorum desinler" şeklindeki sözlerine Fethullah Gülen'in 'sağ kolu' olarak bilinen Zaman yazarı Hüseyin Gülerce'den sert yanıt geldi.

İşte CNNTÜRK'te soruları yanıtlayan Gülerce'nin tepkisi:

Sayın Boyner cemaatlarde biadın ana kavram olduğunu ve bu yüzden de demokrasilerde tartışılacağını düşünüyor. Sizin tavrınız nedir?

Hüseyin Gülerce:
Ben sayın Boyner'in dile getirdiği düşüncelerden artık rahatsız oluyorum. Sayın Fethullah Gülen hareketiyle ilgili olarak hiçbir zaman cemaat kavramını kullanmadı. Herkes kendi doğruları ile başkasını izah etmeye çalışıyor. Bu iş sayın Gülen tarafından 'gönüllüler hareketi' olarak tarif edildi. Bu iş bizzat kendi değerlerimizden yola çıkılarak dünyayla entegre olmayı kapsıyor. Sayın Boyner dini cemaati dayatıyor ve biat lafını ediyor. Bu gönüllüler hareketi dini cemaat olsa Vietnam'da, Kamboçya'da, Papua Yeni Gine'de ve dünyanın 120 merkezinde diyalog merkezleri ve okulları niye açıyor? Bu sorunun cevabını merak ediyorum. Dünya demokrasiyi, insan haklarını dayatırken böyle bir dünyada kim dini cemaatı dayatabilir ki? İnsanlar kendi çevrelerinde oturup konuştukları için kendi durumlarını izah ediyorlar.

BEN BOYNER'LE GÖRÜŞMEK İSTERİM

Ben sayın Ümit Boyner'le görüşüp konuşmak isterim. Bu gönüllüler hareketinin İstanbul'da Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı adı altında bir merkezi var. Kendisine orada brifing verebiliriz. Bakın ben Zaman yazarı olarak 12 Eylül'deki referandumda 'evet' oyu kullanacağımı söyledim. Ama sayın Boyner ısrarla dün akşamki röpotajda hangi oyu kullanacağını söylemedi. Fert olarak kendisini öne çıkaramadı. Şimdi rica ederim TÜSİAD mı cemaat yoksa bizim gönüllüler hareketi mi cemaat gibi davranıyor?

Sayın Boyner pekçok kişinin temsilcisi olduğu için cevap vermek istemedi bu konuda. Bireysel tercihini o yüzden açıklamadı sanırım...

Şimdi bakın DİSK açıkladı, MÜSİAD açıkladı. Ben bunu mazaret olarak görüyorum. Eğer Türkiye'de demokrasin gelişmesi ve güçlenmesi sözkonusu ise bu referandumda, ki bana göre öyle, askeri vesayet rejiminin statükonun değişmesi ise. TÜSİAD burada tavır koymayacaksa Allah aşkına ne zaman koyacak? Kendileri fert olarak bir sıkıntı yaşadıkları halde bir cemaat psikolojisi yaşadıkları halde cemaat olmadıklarını söyleyen bir gruba bu itici kelimeleri kullanmasını ben anlamıyorum.

Peki cemaatlerin şeffaflaşması konusunda ne diyeceksiniz? Tabeleları olsun, hangi partiye destek vereceklerini açıklasınlar, gelirleri giderleri bilinsin vs.

Ona da cevap vereyim. Bu harekete bir ideal olarak bir dava birliği olarak bakarsanız, bizim gönüllüler birliği hareketine destek veren Zaman Gazetesi, Samanyolu TV, Mehtap TV var. Bunlar bir kurum ve hesapları açık. Hürriyet Gazetesi'nde nasıl bir organizasyon varsa Zaman'da da aynı organizasyon var. Bize destek veren kurumların 28 Şubat'ta mali denetimleri çok yoğun yapıldı. 

Gülerce, Gülen'in "Mezardakiler bile kalksın oy versin" sözleri için de, "Bu bir parti seçimi değildir. AK Parti'ye oy verilsin dememiştir, ülkemizin ve demokrasinin geleceğini ilgilendiren bu referandumda herkesin oy kullanmasını istemiştir. Sayın Gülen defalarca 'demokrasiden dönüş yok' demiştir" diye konuştu...

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :