Güllüoğlu'ndan 'Obama portreli' baklava

Güllüoğlu'ndan 'Obama portreli' baklava

Haftalar süren çalışmalar sonrası ortaya çıkan Obama'lı baklava, Karaköy Güllüoğlu mağazasında sergilenmeye başlandı.

Karaköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü, imkan verilirse baklavayı Obama'ya sunmak istediklerini söyledi.

Karaköy Güllüoğlu ustaları Barack Hüseyin Obama'nın portresinin yer aldığı bir tepsi baklava hazırladı. Büyük emek sarfedilerek yapılan baklava Karaköy Güllüoğlu mağazasında sergilenmeye başladı. Obamalı baklavanın yapımı hakkında bilgi veren Karaköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü, Obamalı baklava fikrinin kendisinden çıktığını söyledi. Güllü şöyle konuştu: "Ustalarım çok zor olduğunu söylediler. Önce onları ikna etmeye çalıştım. Neticesinde ustalarımızı ikna ettim. Uzun çalışmalar sonucu bu baklavayı yapmayı başardık. "

Baklavanın her bir kısmının ayrı derecelerde pişirildiğine dikkat çeken Güllü, "Şerbeti de ona göre ayarlanıp konuldu. Aksi takdirde bu baklavanın bu şekilde durması imkansızdı. " dedi. "Bu baklavayı Barak Obamaya sunmak istermisiniz?" şeklindeki soruya Güllü, "Tabiki öyle bir imkanımız olursa sunmak isteriz. Yetkililere de bildirdik, eğer imkanımız olursa sunacağız.

Benim mesajım 'tatlı yiyelim tatlı konuşalım' Amacımız bu " şeklindecevap verdi.

Öte yandan Karaköy Güllüoğlu'nda sergilenen baklavaya Amerikalı turistler de ilgi gösterdi. Baklavanın fototğrafını çeken Amerikalı bir turist, "Baklavayı görünce çok şaşırdık, çok mükemmel bir şey olmuş. Bu baklavayı imkanımız olsa Chicago'ya götürmek istirdik. " şeklinde konuştu



Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :