Gül'ün füze-kalkan açıklaması

Gül'ün füze-kalkan açıklaması

Cumhurbaşkanı Gül, NATO Zirvesi'ne katılmak için Portekiz'in başkenti Lizbon'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül: Bir ülkenin hedef gösterilmesini asla kabul etmeyiz...  

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, NATO'nun herhangi bir ülkeye karşı çalışma içinde olmayacağını belirterek, başından beri bir ülkenin, İran'ın veya başka bir ülkenin hedef gösterilmesine karşı olduklarını ifade etti.

 

Cumhurbaşkanı Gül, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak için Portekiz'in başkenti Lizbon'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı yaptı. Cumhurbaşkanı Gül, Lizbon zirvesinde, ittifakın 10-15 yılını belirleyecek stratejik konseptin kabul edileceğini ifade etti. Gül, Türkiye'nin konsepte milli çıkarları çerçevesinde katkıda bulunduğunu kaydetti.

 

Gül, bir soru üzerine, balistik füzelerin bir çok ülkede bulunduğunu belirterek, NATO müttefiklerinin herhangi bir füzeye karşı korunmasının eskiden gelen bir çalışma olduğuna işaret ederek, "Herhangi bir ülke zikredilmesine kesinlikle karşıyız. Bu da kabul görmüştür. NATO'nun tehdit ve taciz edici bir ülke olmadığını düşünürseniz, bunların zaten kabul edilmesi gerekir. Herhangi bir ülkeye karşı çalışma içinde NATO olamaz. Balistik füze kimde varsa, bundan sonra kimde olacaksa, bundan sonra NATO ülkelerini koruma yönünde savunma sistemi geliştirmektedir. Biz başından beri herhangi bir ülke, hele İran, komşumuz başka bir ülke, bunların bu şekilde hedef gösterilmesini asla kabul etmeyiz, söz konusu da değildir. Tekrar söylüyorum. Balistik füzeler bir çok ülkede vardır. Bugün olmayan yarın olacak olan ülkeler de söz konusu olabilir. Bütün bunlara karşı savunma sistemidir." dedi.

Etiketler :