Gül'ün Görev Süresi BELLİ OLDU

Gül'ün Görev Süresi BELLİ OLDU

TBMM Anayasa Komisyonu'nda kurulan Alt Komisyon, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresine ilişkin tartışmalara noktayı koydu.

Bu hafta TBMM Anayasa Komisyonu'nda görüşülecek Alt Komisyon'un teklifinde, Cumhurbaşkanı Seçim Kanunu'na geçici madde eklenerek '11. Cumhurbaşkanı'nın görev süresi 7 yıldır' denildi.

Geçici maddede, kamuoyunda yapılacak yeni bir tartışmanın önünü kesmek için Gül'ün, ikinci kez aday olamayacağı da hükme bağlandı. Böylece Gül'ün 7 yıllık görev süresinin ardından halkoyuyla seçilecek yeni Cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olmasının önü kapatıldı.

Komisyonun AK Partili üyesi Mustafa Şentop, 'Sayın Gül'ün görev süresinin 7 yıl olduğunu belirledik. Dolayısıyla eski anayasa hükmüne tabi olduğu için yeniden aday olmasının da mümkün olduğunu belirttik. Cumhurbaşkanı'nın 5 yıllık süre için iki kez seçilebileceğini düzenleyen maddeden muaf olduğunu belirttik' dedi. Komisyonun CHP'li ve MHP'li üyeleri, şerh düşerek, Cumhurbaşkanı Gül'ün görev süresinin 5 yıl olduğunu savundular.

Muhalefet partisi vekilleri, cumhurbaşkanlığına aday olan Başbakan ve bakanların da görevinden ayrılarak, istifa etmesi gerektiğini, kanun tasarısında bu yönde değişiklik yapılması gerektiğini söylediler. Ancak AK Partili vekiller, bu görüşe karşı çıkarak, 'Milletvekili seçimlerinde de Başbakan ve bakanlar, görevi gereği istifa etmiyor ama bürokratlar istifa ediyor. Aynı yaklaşım Cumhurbaşkanlığı seçimleri için de geçerli' dediler.

Akşam 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.