Gül'ün görev süresi netleşiyor

Gül'ün görev süresi netleşiyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresinin netleşmesi için geri sayım başladı. Anayasa Komisyonu'nun 5 Ocak'ta toplanması planlanıyor. Nihai karar verilecek.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, "düzenleme için iki alternatif var. Ya doğrudan süre belirlemek ya da yeni seçimin tarihini düzenlemek" dedi. CNN TÜRK'ün edindiği bilgilere göre de AK Parti'nin eğilimi metne doğrudan sürenin yazılması.

CNN TÜRK'ün edindiği bilgilere göre de 5 Ocak'teki o toplantıda cumhurbaşkanı seçim usullerini belirleyen yasa görüşülecek.

Ama geçen dönemden yenilenen bir düzenleme olduğu için, komisyonun önünde iki seçenecek var. Buna göre, tasarı baştan yeniden görüşülebilir.

Ya da geneli görüşülüp, Genel Kurul'a gönderilebilir.

Kulislere göre, komisyon ikinci seçeneği dikkate alacak gibi. Yani görev süresine ilişkin düzenleme komisyonda değil, Genel Kurul aşamasında yapılacak.

Peki nasıl bir düzenlemeye gidilecek?

O konuda da iki alternatif var.

Alternatifleri de, AK Parti Grup Başkanvekili Canikli açıkladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Cumhurbaşkanı seçim kurallarını düzenleyen usul kanunun bu hafta ya da gelecek hafta görüşüleceğini söyledi. Süreyle ilgili konunun netleştirileceğini ve bu konudaki tartışmaların ortadan kaldırılacağını ifade eden Canikli, "Aksi halde tartışmalar bitmeyecek gibi görünüyor. Bunu açıklığa kavuşturacak tek kurum da TBMM'dir. Yöntem olarak iki görüş var. Biri doğrudan bir geçici madde eklemek, diğeri dolaylı şekilde seçim tarihini öne alarak ya da onu belirleyerek süreyi ortaya koymak. Her ikisi de sorunu çözer diye düşünüyoruz" dedi.

AK Parti içindeki eğilim doğrudan bir düzenleme yapmak.

Yani "11.inci cumhurbaşkanının görev süresi 7 yıldır" ifadesini koymak.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.