Gümüşhane'de ağlatan tiyatro

Gümüşhane'de ağlatan tiyatro

İstanbul Dünya Sahnesi oyuncuları tarafından Gümüşhane'de sahneye konulan ‘Özlenen Çanakkale Ruhu’ adlı oyun büyük beğeni topladı. Oyundaki duygusal sahnelerde gözyaşlarına hakim olamayan izleyiciler, görev alanları ayakta alkışladı.

Gümüşhane Kültür Gönüllüleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (GÜYDER)'in organizasyonuyla Gümüşhaneli tiyatroseverlerle buluşan ‘Özlenen Çanakkale Ruhu’ isimli tiyatro oyunu Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelendi. 3 seans olarak sahnelenen oyunu 2 binin üzerinde vatandaş izledi.

Oyunu, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın ve eşi Sevim Aydın, Baro Başkanı Ali Haydar Dereli ve dernek yetkilileri de izlerken, 2 perdelik oyunda Çanakkale savaşını ve kazanılmasının anlatıldığı duygusal sahnelerde izleyiciler gözyaşlarına hakim olamadı

Sergiledikleri üstün performansından dolayı oyunculara çiçek takdim eden Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, “Bize gerçekten Çanakkale ruhunu yaşattınız, gözyaşlarımı tutamadım. Bu duyguyu yaşatan oyunculara ve organizasyonda emeği geçen GÜYDER’e teşekkür ederim.” dedi.

Öte yandan programda Çanakkale’yi anlatan yazı ve resim sergisi de açıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :