Gündemi sarsacak Gürsel Tekin iddiası

Gündemi sarsacak Gürsel Tekin iddiası

Dün gündeme bomba gibi düşen 3 CHP'linin gözaltına alınacağı haberiyle ilgili yeni bir iddia daha ortaya atıldı.

Dün gündeme bomba gibi düşen 3 CHP'linin gözaltına alınacağı haberiyle ilgili yeni bir iddia daha ortaya atıldı. İddiayı ise CHP'ye yakınlığıyla bilinen Gerçek Gündem sitesi ortaya attı.

İşte Gerçek Gündem'in o haberi...

Hürriyet Gazetesi Yazarı Şükrü Küçükşahin, bugünkü yazısında AKP’li bir yöneticinin, yemin töreninin olduğu gün TBMM berberinde, yanında oturanın CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes olduğunu bilmeden, yüksek sesle, isim vererek 3 CHP’li milletvekilinin daha içeri alınacağını söylediğini yazdı. Bu isimlerin, Sinan Aygün, Gürsel Tekin ve İlhan Cihaner olduğu iddia edildi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise Habertürk televizyonundaki bir programda, CHP'lilerin gözaltına alınacağını söyleyen ismin AKP'li Salih Kapusuz olduğunu açıkladı. Salih Kapusuz ise iddiaları yalanladı. Habertürk'te konuşan Kapusuz, "Ben Gürsel Tekin, İlhan Cihaner ve Sinan Aygün gözaltına alınacak şeklinde bir söz sarf etmedim" dedi.

Öte yandan, kulislerde bazı AKP'lilerin "Gürsel Tekin, Sinan Aygün ve İlhan Cihaner'i gözaltına aldırtıp yemin krizini bitirtiriz" dediği de öğrenildi.

İşte Hürriyet Gazetesi yazarı Şükrü Küçükşahin'in 'CHP penceresinden yemin krizi' başlıklı yazısındaki o bölüm: ...

(...)

SARI ÖKÜZ’E KANIT VAR


- Savunulan hak sadece 2 CHP milletvekili ile sınırlı değil, 8 milletvekili aynı durumda ve bu tablo dünyada eşi benzeri olmayan bir durum.

- Yaşanan sorun, referandum ile yargının bağımsızlaşmadığını, aksine taraflı hale getirildiğini kanıtlama fırsatını da yarattı.

- Tamam, CHP bu Meclis’i kuran parti, ama 91 yıldır 8 milletvekilinin yemin etmediği bir tablo hiç yaşanmadı, bu da AKP döneminde yaşanan bir ilk oldu.

- AKP’li bir yönetici, yemin töreninden önce TBMM’de berberde, yanında oturanın İstanbul Milletvekili İhsan Özkes olduğunu bilmeden, yüksek sesle, isim vererek 3 CHP’li milletvekilinin daha içeri alınacağını söyledi. Bu Kılıçdaroğlu’nun atıf yaptığı ‘Sarı Öküz’ hikâyesinin gerçekliğini gösteriyor. İktidarın bu tavrı karşısında direniş daha anlamlı bir hal aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.