Gündemi sarsacak şok diyaloglar

Gündemi sarsacak şok diyaloglar

Kürdistan Demokrat Parti (IKDP) lideri Mesut Barzani ile Şemdin Sakık arasındaki şok diyalog!

Yakalanmadan önce PKK'nın 2 numarası olan Şemdin Sakık'ın internet sitesinde Barzani ile ilginç bir diyaloğu yayınlandı. Çok yakın zamanda yapıldığı tahmin edilen konuşmada Sakık'ın, "Beni Türkler'e kaç paraya sattınız?" sorusuna Barzani "Öcalan kadar ucuz satılmadın" yanıtını veriyor.

ÖMÜR boyu hapis cezasına çarptırılan ve halen Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde
tutuklu bulunan PKK terör örgütünün bir zamanların 2. adamı 'Parmaksız Zeki' kod adlı Şemdin Sakık'ın, www.semdinsakiktr.com adresli internet sitesinde Irak Kürdistan Demokrat Parti (IKDP) lideri Mesut Barzani ile nerede ve ne zaman yapıldığı açıklanmayan görüşmenin ayrıntıları yayınlandı. 'Parmaksız Zeki' kod adlı Şemdin Sakık ve Barzani arasında yapıldığı iddia edilen görüşmede, Sakık'ın "Beni
kaç paraya Türkler'e sattınız?" sorusuna Barzani'nin, "Öcalan kadar ucuz satılmadın" yanıtını verdiği görüşmenin ayrıntıları Ocak 2009 tarihinde internet sitesinde yayınlandı. İşte o diyaloglar:

Sakık: Sayın Barzani, Türkiye sizden yüz elli PKK'lıyı teslim etmenizi istiyor.
Türkler'in bu taleplerine olumlu cevap verecekmisiniz?

"KARDEŞİMİ TESLİM ETTİNİZ"

Barzani: Hayır. Kesinlikle hayır. Tek bir Kürdü onlara vermeme kararlılığındayız. Kardeşim Celal'in dediği gibi onlara vereceğimiz tek bir kedimiz bile yoktur.

Sakık: Öyle diyorsunuz ama beni ve kardeşim Arif'i siz Türkiye'ye teslim ettiniz. Hatta PKK'den kaçıp size teslim olan yüzlerce militan teslim ettiğinizi biliyoruz.

Barzani: O zaman koşullar farklıydı.

Sakık: Anlıyorum. Sahi sizi bulmuşken sormadan edemiyorum. Şu bizim
Apocular, "Barzani Şemdin'i birkaç torba makarna karşılığında Türkiye'ye sattı" diyorlar. Gerçekten öyle mi? Eğer beni bu kadar ucuza satmışsanız çok üzülürüm.

Barzani: Hayır, hayır! Üzülmene hiç gerek yoktur. Seni o kadar ucuz satmadığımı iyi bilmelisin. En azından Öcalan kadar ucuz satılmadın.

Sakık: Ama ne kadara satıldığımı öğrenmek istiyorum.

"TİCARİ SIRLAR AÇIKLANMAZ"

Barzani: Onu açıklayamam. Bilirsin ki ticari sırlar açıklanamaz. Ama bu kadarını söylemeliyim ki, karşılığında milyon dolarlar aldım, Habur Sınır Kapısı'nın bir daha
kapatılmamasını anlaşmaya bağladık.

Sakık: Peki Türkiye'ye militan teslim etmeme kararını ne zamana kadar sürdüreceksiniz?

Barzani: Koşullara bağlı.

Sakık: Örneğin Türkiye, Osman Öcalan için üç beş milyon verse, bu
kararınızı bir daha gözden geçirmeyi düşünecek misiniz?

Barzani: O zaman bakarız...

Sakık: Sorularıma cevap verdiğiniz için teşekkürler ama...

Etiketler :