Gündoğdu Naci Ağbal’ı ziyaret etti.

Gündoğdu Naci Ağbal’ı ziyaret etti.

Kadro Alamayan SÖZLEŞMELİ Personel İÇİN MÜSTEŞAR AĞBAL Ziyaret Edildi

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, kadro hakkı elde edemeyen sözleşmeli personelin de bu haktan faydalanması için Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal’ı ziyaret etti. Gündoğdu, Başbakan Erdoğan’ın seçim sonrası yeni bir düzenleme yapılacağı sözünü hatırlatarak, çalışmaların bir an önce tamamlanmasını istedi.

 

Memur-Sen, yıllardır toplu görüşme masasının yanı sıra her platformda dile getirdiği sözleşmeli personele kadro talebinin takibini sürdürüyor. En son 4. Olağan Genel Kurulu’nda Genel Başkan Ahmet Gündoğdu’nun ağzından Başbakan Erdoğan’a hitaben yapılan kadro çağrısı yine genel kurulda olumlu bir sözle cevaplandırılmıştı.

 

Müsteşar Ağbal’ı ziyarette konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, sözleşmeli personele kadro hakkı veren 02.06.2011 tarih ve 632 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname’nin, beklentilerin tamamını karşılamadığını ifade etti. Gündoğdu, söz konusu KHK’de, kamudaki 4-B’liler, 4924 Sayılı Kanuna tabi olarak sözleşmeli çalışan personelle 5238 Sayılı Kanuna tabi sözleşmeli olarak çalışan aile hekimlerinin kadroya alınmasının yer aldığını, TRT, belediyeler ve il özel idareleri ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan sözleşmeli personelin kapsam dışı tutulduğunu ifade etti.

 

Bunun çalışma barışını bozacağını ve beklentileri karşılamadığını dile getiren Gündoğdu, “Başbakanımız Sayın Erdoğan’ın gerek kongredeki beyanı, gerekse kamuoyuna ilk duyulmasında tüm sözleşmeli personeli kapsayacak şekilde açıklaması ve sayı bildirerek 308 bin rakamını telafuz ederek yapması, beklentileri artırmış, ancak KHK’nin kapsamı bazı beklentileri karşılamamıştır. Başbakanımız, kapsam dışı kalan TRT, GSGM bünyesindeki sözleşmeli spor uzmanları, belediyeler ve il özel idareleri gibi kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan diğer sözleşmeli personelin de seçim sonrası kadroya alınacağını söyledi. Seçim sonrası gecikme yaşanmaması için hazırlıkların bir an önce tamamlanmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Gündoğdu, kapsam dışı kalan ve kadrolu olmasını istedikleri sözleşmeli kamu çalışanlarına ilişkin dosyayı da Müsteşar Ağbal’a verdi.

 

Müsteşar Naci Ağbal ise konuşmasında, Başbakan Erdoğan’ın sözünden haberdar olduklarını, kendilerine verilen rapor ve dosyaları da inceleyerek söz konusu teknik çalışmaları bir an önce sonlandıracaklarını ve siyasi iradenin onayına sunacaklarını söyledi.

 

Ziyarette ayrıca, 4-C’li personelin aile yardımından faydalanması ve durumlarının düzeltilmesine yönelik diğer çalışmaların yapılması, KİT’lerdeki sözleşmeli personeli ilgilendiren YPK kararının bir an önce yayınlanması ve kamu kurum ve kuruluşlarında işçi statüsünde çalışan yüksekokul mezunu personelin memur kadrosuna alınması yönündeki talepler de dile getirildi.

 

Ziyarette Genel Başkan Gündoğdu’nun yanı sıra Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri Hacı Bayram Tonbul ve Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay da yer aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.