GÜNDOĞDU: TBMM'NİN ÖNCELİKLERİNDE SORUN VAR

GÜNDOĞDU: TBMM'NİN ÖNCELİKLERİNDE SORUN VAR

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, TBMM'nin öncelikli olarak ele aldığı konuların sorunlu olduğunu, milletin beklentilerinin öncelikli yapılmadığını söyledi.

Emekli milletvekillerinin maaşlarına gece yarısı düzenlemesi sonucu yüzde 70'den yüzde 100'lere varan oranda artış yapılmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Ahmet Gündoğdu, " Söz konusu düzenleme, adeta sel önünden kütük kaçırırcasına yapılmıştır. Komisyon sürecinin olmaması, görüşülen maddelerin içinde yer almadan yapılması toplumsal tepkiden korkulduğu izlenimini de vermektedir. Şekil olarak onaylamadığımız bu düzenleme, milletvekillerinin emekliliğinde kendilerine yansıyacak zam oranları açısından da bizi rahatsız etmiştir. İşçi ve memur emeklilerinin, emekli maaşlarıyla geçinemedikleri bir ülkede, yüzde 70'den yüzde 100'lere varan artış yapılması, kamu vicdanını yaralamıştır. Halen işsizlik rakamlarının açıklandığı, asgari ücretin asgari yaşama ücreti olmadığı bir ülkede, emekli vekillerin maaşlarına bu kadar yüksek oranda zam yapılması, adalet ve hakkaniyetle de bağdaşmamaktadır" şeklinde konuştu.

TBMM'nin yasama yılına başlamasından bugüne kadar geçen süreyi incelediklerinde, TBMM'nin önceliklerinde bir sorun gördüklerini ifade eden Gündoğdu, takdirle karşıladıkları tek çalışmanın Fransa'ya karşı gösterilecek tepkide mutabakata varılması olduğunu kaydetti. Siyasi partilerden değişik sesler yükselse de emekli vekillerin maaşına yapılacak zam konusunda bir mutabakat olduğunun ortada olduğunu da dile getiren Ahmet Gündoğdu, "Bu uzlaşıyı anlamakta zorlanıyoruz. Halbuki TBMM'de görüşülecek daha önemli ve öncelikli birçok konu mevcut. Başörtüleri sebebiyle memuriyetten uzaklaştırılıp, disiplin affıyla geri dönen kamu çalışanları, emekliliklerine esas olacak düzenleme için, görev yapamadıkları her yıl için 4 bin 800 TL borçlandırıldılar. Adeta göreve geri döndüklerine pişman olan kamu çalışanlarımız bir düzenleme beklerken, yüce meclisin, saygınlığına da yönelik saldırıları peşinden getirecek bu düzenlemeyi kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

12 Eylül 2010'daki referandumun lokomotif maddelerinden birinin, kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı getiren düzenleme olduğunu hatırlatan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen'in yoğun mücadelesiyle pakete giren söz konusu değişiklik gerçekleşeli 15 ay olmasına karşılık, yasal değişikliğinin halen yapılmadığına dikkat çekti. 2 buçuk milyon memur ve milyonlarca emeklinin bu düzenlemeyi beklediğini söyleyen Gündoğdu, daha sonra şunları kaydetti: "Bir yıl boyunca çıkmayan yasa için, yeni yasama döneminden umutlu olduğumuzu belirtmiş ve bu yöndeki çalışmalara açık olduğumuzu belirtmiştik. Bütçe çalışmaları sona erdi, zaman yok dendi, son günde emekli vekillerin maaş düzenlemesi bile yapıldı. 15 Ocak'ta zamlı maaş almayı bekleyen milyonlarca kamu çalışanı, emekli ve ailelerinin beklentisi hiç dikkate alınmadı."

Ahmet Gündoğdu, açıklamasının sonunda kamu vicdanını yaralayan, aceleyle, gündeme getirilmeden gece yarısı operasyonuyla gerçekleşen bu düzenlemenin, toplumdaki tepkiyi de dikkate alarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından veto edilmesine yönelik beklentisini açıkladı. Gündoğdu, söz konusu düzenlemenin iptalini TBMM'nin saygınlığı, toplumun öncelik ve hassasiyetleri bakımından önemsediklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.