Gündoğdu'dan AYM'nin twitter kararına tepki

Gündoğdu'dan AYM'nin twitter kararına tepki

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Anayasa Mahkemesinin twitter kararını ve 30 Mart Yerel Seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Avusturlyalı arama koordinatörü Agnus Houston Amerikan donanmasına ait  ses dedektörünün Salı günü birbirine yakın iki ayrı yerden gelen sinyaller belirlediğini açıkladı.

Basın toplantısında konuşan Houston, sinyaller yardımıyla enkaz arama bölgesini daraltabileceklerini ancak yine de 75,000 kilometre karelik çok büyük bir alanın söz konusu olduğunu belirtti.
Houston, yetkililerin bölgeye okyanus tabanını taramak üzere bir denizaltı robotu göndermesi için daha fazla sinyale ihtiyaç olduğunu da vurguladı.
 
33 gündür kayıp olan Malezya Havayollarına ait Boeing 777 tipi uçağın enkaz arama çalışmaları devam ediyor. Kara kutu akülerinin yaklaşık 30 gün dayandığını göz önüne alan yetkililer, enkaza ulaşmak için zamanla yarışıyor.

Kuala Lumpur-Pekin seferini yapan ve 239 yolcu taşıyan Malezya Havayollarına ait uçak 8 Mart günü kaybolmuştu.  

Yetkililer, herhangi bir sinyal vermeden radardan çıkan uçağın kara kutusunun, bir aydan fazla süredir dünya gündemini meşgul eden esrarı çözmesini umuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.