GÜNDOĞDU:Türkiye için utanç verici bir karardır

GÜNDOĞDU:Türkiye için utanç verici bir karardır

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, (ALES) sonbahar dönemi kılavuzundaki kılık kıyafetle ilgili düzenlemelerin Danıştay 8. Daire tarafından yürütmesinin ''fiziksel teşhiste sorun olabilir'' gerekçesiyle durdurulmasını, Türkiye için utanç verici bir ka

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, (ALES) sonbahar dönemi kılavuzundaki kılık kıyafetle ilgili düzenlemelerin Danıştay 8. Daire tarafından yürütmesinin ''fiziksel teşhiste sorun olabilir'' gerekçesiyle durdurulmasını, Türkiye için utanç verici bir karar olarak değerlendirdi.

 

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Ahmet Gündoğdu, “Kılavuzdaki kılık kıyafetle ilgili düzenlemelerin Danıştay 8. Daire tarafından yürütmesinin ''fiziksel teşhiste sorun olabilir'' gerekçesiyle durdurulması ve böylece başörtülü adayların sınavlara girişinin engellenmesi, demokratikleşme adımlarının ardı ardına atıldığı bir Türkiye’ye yakışmamaktadır” dedi.

 

Bu kararın ortaya çıkardığı sorunun ilk olmadığına dikkat çeken Gündoğdu, antidemokratik uygulamalarla sürekli tekrarları yaşanan, ideolojik saplantılarla dokunmuş “akıl örtüsü” sorunu yaşayan zihniyetin ürettiği benzer sorunların 28 Şubat süreci ile birlikte hayatımıza girdiğini hatırlattı.

 

Bu kararın alınmasına neden olan davayı açanların, 1960 darbesinin doğurduğu, 1980 darbesinin beslediği, 28 Şubatın dinamikleştirdiği yapıların gestapo mantığıyla toplum mühendisliği yapma çabasındaki kişiler olduğunu da ifade eden Gündoğdu, asıl üzücü olanın ise; hakkı, hakkaniyeti ve adaleti koruması ve tesis etmesi gereken yargının ve yargı mensuplarının, kararlarıyla bu gestapo mantığını kabul etmeleri olduğunu ifade etti.

 

Gündoğdu, dünyanın birçok ülkesinde başörtüsü sebebiyle bir güvenlik sorunu ve endişesi yaşanmazken, Türkiye’de böyle bir gerekçeyle başı açık fotoğraf çektirme ve başı açık sınava katılma dayatmasına gidilmesini de ‘aklın kabul sınırları dışında’ olarak değerlendirdi.

 

“Yargı mensuplarının görevinin, 2010 Akademik Personel ve Lisans Üstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES)’ında başörtülü kızlarımızın ‘niyetlerini okumak’ değil onların ‘okuma niyetlerini korumak’tır” diyen Ahmet Gündoğdu,  daha sonra şunları kaydetti: “Yükseköğrenim gören kızlarımızın başlarını açtırmak için çaba gösterenleri, yükseköğrenim gençliğimizin ufkunu açmak için çaba göstermeye davet ediyoruz. Başörtülü kızlarımıza baskı uygulamak için “ikna odası” oluşturanlara, milletimizin 12 Eylül’de insan hak ve özgürlükleri açısından yeni bir ders verdiğini tekrar hatırlatmakta fayda görüyoruz. Danıştay’ı millete rağmen değil, millet ve milletin değerleri adına karar vermeye davet ediyoruz.”

 

Sorunun, iptali ve yürütmesi durdurulan söz konusu düzenlemede değil; bu çeşit antidemokratik uygulamalarla sürekli tekrarları yaşanan ve ideolojik saplantılarla dokunmuş “akıl örtüsü” yaşayan zihniyetlerde olduğunu dile getiren Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “İnancı gereği başlarını örten kadınlar ya da genç kızlarımız, sorunun kaynağı değil mağdurudur. Sorunun kaynağı, ideolojik saplantılarıyla “aklını örtenler” ve hala akıl tutulmasıyla başörtüsü özgürlüğünü ihlal edenlerdir” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :