Güner'lerin Kışla Birlikteliği

Güner'lerin Kışla Birlikteliği

Türkiye'de her gün şehit haberleri ve tepkiler gelirken, Üst düzey komutanlar ve yanlarında askerlik yapan çocukları... Baba kışlasının şehzade askerleri ......

Vakit gazetesinin ele geçirdiği bilgilere göre çok sayıda üst düzey subayın çocukları ikametgâhının bulunduğu ilde askerlik yapmış. Babasının görevli olduğu ilde bile askerlik görevini yapan şanslı(!)subay çocukları var. 
 
Listede Türkiye'nin çok yakından tanıdığı isimler bulunuyor. Korgeneral Aslan Güner'in, Tuğgeneral Galip Mendi'nin, Tümgeneral Süleyman Baysal'ın ve emekli Orgeneral Ergin Saygun'un oğlu bizzat babalarının görev yaptığı ilde vatani görevlerini yapmışlar. Üstelik bu iller İstanbul, Ankara ve İzmir gibi terör bölgelerinden çok uzak yerler. Korgeneral Abdullah Atay'ın iki, Tümgeneral Ahmet Yavuz'un, Tümgeneral Gürbüz Kaya'nın, Org. İsmail Koçman'ın oğulları da ikametgâhlarında askerlik yapan askerler arasında yer almışlar.

Ergenekon sanığı Saldıray Berk'in yeğeni Baturay Berk de ikametgâhı olan İstanbul'da askerlik yapmış. Listede daha birçok general ve torpilli yerde askerlik yapan yakınları bulunuyor.

Terör belası son dönemde yine her gün Mehmetçik ailelerinin ocaklarına ateş düşürürken gariban vatandaşın "Neden hep bizim çocuklarımız şehit düşüyor?" feryadını haklı çıkaracak bilgiler ortaya çıktı.

Vakit'in ele geçirdiği bilgilere göre Türk Silahlı Kuvvetleri'nde üst düzey olarak görev yapan çok sayıda subayın oğullarının ya da yakınlarının bizzat bulundukları ilde vatani görevlerini yaptıkları belirlendi. Oğullarını ya da yakınlarını ikametgâhlarının ya da görev yaptıkları ilde askerlik yapan komutanlar arasında Türkiye'nin çok yakından tanıdığı paşalar bulunuyor.

Askerlik görevlerini babalarının dizi dibinde veya ikametgâhlarının bulunduğu illerde askerlik görevini yapan şanslı(!)askerlerden bazıları şöyle:

12 yakını vatani görevini torpilli denilebilecek yerlerde yapan Korgeneral Abdullah Atay'ın iki akrabası kendi ikametgâhlarında askerlik yapmış. Paşanın karısının Yeğeni Aydın Türköz ikametgâhı Diyarbakır'da, Yeğeni Alpay Atay ise yine ikametgâhı olan Ankara'da.

5 yakını kıyak yerlerde askere alınan Tümgeneral Abdullah Dalay'ın Teyzeoğlu İsmail Dalay ikametgâhı olan Balıkesir'de askerlik yapmış.

Tümgeneral Abdullah Recep'in damadı Başar Demirel ikametgâhı olan Ankara'da vatani görevini gerçekleştirmiş. 9 yakını olan Tümgeneral Abdullah Yaşar Cihansız'ın yeğeni Mahir Alper Kılıçay tüm askerliğini Ankara'da, yeğeni Murat Çıtak Ankara'da, kız kardeşinin damadı Davut Özlem yine tüm askerliğini Ankara'da, yeğeni İbrahim Mert Çelebi ikametgâhı olan Ankara'da askerlik görevini yapmış

ASLAN GÜNER'İN OĞLU'DA BABASININ YANINDA

5 yakını rahat yerlere verilen Tümgeneral Ahmet Yavuz'un oğlu Mehmet Selim Yavuz ikametgâhı olan Tekirdağ'da, 11 yakınıyla listede yer alan Korgeneral Aslan Güner'in yeğenleri Mustafa Güner ile Ali Haydar Güner, Şevki Güner, Aslan Güner, askerliklerini İstanbul ve Ankara'da, erkek kardeşinin damadı Mustafa Orhan askerliğini ikametgâhı olan Ankara'da, oğlu Alper Güner ise babasının yanında İstanbul Kuleli Askeri Lisesi'inde, diğer bir yeğeni İsmail Güner tüm askerliğini İzmir'de askerlik görevini yapmış.

ERGİN SAYGUN'DA EVLADINDAN AYRILMAMIŞ

Listede 3 yakınıyla yer alan Tuğgeneral Azmi Utfan Cinek'in yeğeni Celal Kansu tüm askerliğini Ankara'da, erkek kardeşi Hakan Hamza Cinek İstanbul'da, teyzesinin oğlu Nurettin Şahin İzmir'de, Em. Orgeneral Ergun Saygun'un oğlu Tolga Saygun usta birliğini babasının görev yaptığı Ankara Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda, acemi birliğini ise İstanbul Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda yapmış. O sırada babasının görevi Genelkurmay Stratejik Dair Başkanlığıydı. Listede 3 yakınıyla yer alan Galip Mendi'nin amcasının oğlu Mehmet Refik Mendi ikametgâhı olan İstanbul'da, Tuğgeneral Göktürk Gökbayrak'ın kayın biraderi Nusret Hakan Mergen ikametgâhı olan İzmir'de, Tümgeneral Gürbüz Kayan'ın yeğeni Özen Kaya ikametgâhı İzmir'de askerliğini yapmışlar.

IĞSIZ PAŞA'NIN YAKINLARI DA İKAMETGÂHLARINDA ASKERLİK YAPMIŞLAR

4 yakınıyla listede yer alan Hasan Iğsız'ın teyzesinin oğlu Mert Omay, dayısının oğlu Enis Çora Ankara'da, diğer bir teyze oğlu Bülent Omay ikametgâhı olan İzmir'de, 6 yakınıyla listede yer alan Korgeneral Hasan Memişoğlu'nun oğlu Mehmet Memişoğlu, erkek kardeşinin damadı Mustafa Kuru Ankara'da, yeğenleri Cem Kunt ile Cenk Kunt İzmir'de, Tümgeneral Hüseyin Kenan Hüsnüoğlu'nun bacanağı Mehmet Zeki Abidinoğlu Antalya'da, kayın biraderi Hasan Tahsin İnanç İzmir'de ikametgâhlarında vatani görevlerini yapmışlar.

YAŞAR PAŞANIN 9 YAKINI VAR

9 yakınıyla listede yer alan Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın damadı Ercan Caymaz ikametgâhı olan İstanbul'da, damadının erkek kardeşi Erhan Caymaz ikametgâhı olan İstanbul'da, 3 yakınıyla listede olan Tümgeneral Hüsmen Akdeniz'in erkek kardeşinin damadı Hasan Aydık ikametgâhı olan Kırklareli'nde, Tümgeneral İsmail Çelikbaş'ın yeğeni Kadir Gencay tüm askerliğini Ankara'da, Tümgeneral Kenan Koçak'ın dayısını oğlu Şükrü Aksungur tüm askerliğini İzmir'de askerlik yapmışlar. 4 yakınıyla listede yer alan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un yeğenleri İskender Özkuş, Kerem Özkuş Ankara'da, teyzesinin oğlu Ardan Er ile eşinin yeğeni Aykut Çarmıklı ikametgâhları olan İstanbul'da askerlik yapmışlar. 
 
ERGENEKON KAÇKINI BERK DE LİSTEDE

5 yakınıyla listede olan Korgeneral Saldıray Berk'in yeğeni Baturay Berk ikametgâhı olan İstanbul'da, halasının oğlu Umut Çağrı Çankaya İzmir'de, amcasının oğlu Tolga Berk İstanbul'da, Haydar Berk Ankara'da, Korgeneral Muzaffer Şen'in yeğeni Ferhat Şen ikametgâhı olan İzmir'de, diğer bir yeğeni Sinan Cengiz İzmir'de, Tümgeneral Naim Babunoğlu'nun yeğeni Ümit Alıcı ikametgâhı olan İstanbul'da, Tuğgeneral Raşit Atilla Önkök'ün yeğeni Kayacan Kavruk ikametgâhı olan İstanbul'da, kayın biraderi Tansu Bozkurt İstanbul'da askerlik yapmışlar.

UĞURLU PAŞA İLE BAYSAL PAŞALAR ÇOCUKLARINDA AYRILAMAMIŞLARDAN

9 yakınıyla listede yer alan Korgeneral Selahattin Uğurlu'nun oğlu Burçin Uğurlu ikametgâhı olan İstanbul'da, kayın biraderi Emrah Çapa Balıkesir'de, Tuğgeneral Süleyman Baysal'ın oğlu Bora Baysal ikametgâhı olan Ankara'da babasının yanında, Tuğgeneral Şenol Alpaslan'ın erkek kardeşi Birol Alpaslan ikametgahı olan Ankara'da, Tuğgeneral Tahir Bekiroğlu'nun amcasının oğlu Müjdat Bekiroğlu Ankara'da, Altı yakınıyla listede olan Tuğgeneral Taner Düvenci'nin kardeşi Tuncer Düvencı ikametgahı olan İstanbul'da Tümgeneral Tevfik Özkılıç'ın amcasının oğlu Hayri Özkılıç ikametgahı olan İstanbul'da, yeğeni Öke İsmet Özkılıç İstanbul'da, eşinin yeğeni Mehmet Miraz Polat İzmir'de, Tümgeneral Ümit Dündar'ın oğlu Özgür Saim Dündar ile kardeşi Ufuk Dündar askerliklerini İzmir'de yaptı. Korgeneral Yalçın Ataman'ın oğlu Erkin Ataman Ankara'da

Tümgeneral Yurdaer Olcan'ın eşinin yeğenleri Ali Bektaşoğlu ile Olcay Bektaşoğlu İzmir'de, teyzesinin oğlu Durul Tosunçolak ikametgâhı olan İstanbul'da askerlik yapmışlar.

Kaynak: Vakit

Etiketler :