Güneş enerjisinin ilk el kitabı

Güneş enerjisinin ilk el kitabı

Ezinç Metal güneş enerjisinin yerini ve önemini vurgulayarak toplum bilincini artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Konuyla ilgili son olarak Ezinç Metal çalışanları bir bilgilendirme kitabı hazırladılar.

Ezinç Metal A.Ş.’in desteği ile çalışmalarını sürdüren ve kısa adı EZGESEM olan Güneş Enerjisi Sürekli Eğitim Merkezinin yöneticisi İsmail Alp tarafından derlenen ve Güneş Enerjisi adını taşıyan kitabın yayına hazırlanmasında Oğuz Öztürk ve Mustafa Çantaoğlu görev aldılar. Kitabın takdim yazısını ise Ezinç Metal A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ezinç yazdı.

Ezinç Metal’in yayınladığı ilk bilgilendirme kitabının içinde güneş enerjisi ile ilgili ayrıntılı bilgi yer alıyor. Kitabın içinde Güneş enerjisinin önemi, Güneş Enerjili Sıcak Su hazırlama Sistemleri, Güneş Kolektörleri, Düzlemsel Güneş Kolektörünü oluşturan ekipmanların özellikleri, Güneş kolektörlerini yerleştirme açıları ve montaj şekilleri, Cebri sirkülasyon güneş enerjisi sistem teknik hesabı, Güneş enerjili sıcak su sistemlerinin tarım alanlarında uygulanmasında dikkat edilecek hususlar ve Güneş enerjisi sıcak su üretim sistemlerinin Lejyoner hastalığı ile ilişkisi anlatılıyor. Konuların anlatımı sırasında kitapta, 60 grafik, 27 tablo, 81 fotoğraf kullanılmış.

Kitabın Sunuş yazısında ise Ali Ezinç: “Dünyada fosil enerji kaynaklarının pahalı, çevreye zarar veren ve azalmakta olduğu gerçeği 21. Yüzyılın en önemli problemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sorunun çözümü yenilenebilir enerji kaynaklarındadır. Güneş enerjisi yenilenebilir enerji kaynakları içinde en yaygın, kullanılabilir ve kolay erişilebilir olanıdır.“

Kitabın kapağı 300 gram mat kuşe, iç kâğıdı ise 110 gram mat kuşe kâğıttan oluşuyor. 19.9x27.8. ebadındaki kitap 113 sayfadan oluşuyor ve off-set baskı tekniği ile basılmış

Güneş enerjisi ile ilgili hazırlanan bu kitabı EZGEMSEM’den ücretsiz olarak temin etmek mümkün.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :