Güneş, Fenerbahçe'yi yeneceklerini söyledi

Güneş, Fenerbahçe'yi yeneceklerini söyledi

Güneş’in hafta sonu deplasmanda Fenerbahçe ile oynayacak olduğu ve ligin şampiyonluğunu belirleyecek olan dev maç öncesi bir değerlendirme yaptı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş basın açıklaması yaptı..

Güneş’in hafta sonu deplasmanda Fenerbahçe ile oynayacak olduğu ve ligin şampiyonluğunu belirleyecek olan dev maç öncesi bir değerlendirme yaptı.

Şenol Güneş'in basın açıklaması başladı.

"Futbolda kazanmak çok önemli, hedefin gerisine düştüğünüzde mutlu olamayabiliyorsunuz.Trabzonspor’da kupada hedefimize ulaştık ama ligde ise hedefimize ulaşamadık bunun için ligde mutlu değiliz"

"Kupa şampiyonu olarak UEFA’da mücadele edeceğiz, Avrupa’da iyi futbol oynamak zorundayız. Urfa maçı çok önemliydi bu maç bizim için çok farklıydı. Ben bu coşkuyu atmosferi Avrupa’da görmedim, maç sonrasında ise dosthane oldu bu konu ise az işlendi, bu bizim ayıbımız"

"Trabzonspor’da birlik ve beraberliğe ihtiyaç var, kısır çekişmeler bir kenara bırakmalı, kavga asla olmamalı, sen ben kavgası olmamalı, tek kişiyle bu iş olmaz, ben de tek başıma bunu yapmamam, ben de herkesten yardım bekliyorum"

Stadyum kesinlikle yapılmalı, bu konu bizim için eksiğimiz. Bir an önce stat yapılmalı.

İstanbul’da güzel futbol oynamak istiyoruz, Urfa’daki tabloyu İstanbul’da görmek istiyorum, spekülasyonlar yapılıyor, hiçbir oyuncuma konuşma izni vermedim. Bütün açıklamaları ben yapacağım, hiçbir oyuncum bu maç öncesi konuşmayacak. Beklentimiz güzel futbol ve 3 puan. Fenerbahçe’ye ve Bursa’ya saygı duyuyorum, maç bittiğimizde alkışlanmak istiyoruz, rakip kazanırsa, rakibi biz alkışlayacağız. Fenerbahçe ile ezeli bir rekabetimiz var, nasıl kadro ile çıkacağımızın kararını vermedim. Futbola motive olacak bir Trabzonspor olacaktır. Fenerbahçe’ye de Bursaya da başarılar diliyoruz"

Başkan Şener’in beyanatı üzerine Güneş, “Başkanımız heyecanı ile çok başarılı onunla ilgili konuşmam saygısızlık olur. Ben kendi işimi yapıyorum. Yanlış ve doğru olduğunun kararını ben vermem”

"Biz bir yola çıktık tabi ki kupayı kaybetseydik, bundan etkilenecektik. Biz aldığımız kararlarla da sapmalar olmayacaktı. 5 değil de 6. olsaydık 2 trilyon kaybımız olacaktı"

Şenol Güneş için Fenerbahçe maçı 96'nın rövanşı kabul edilebilir mi sorusu üzerine "Değişime karar vermek lazım, değişmemiz lazım, kendimiz değişelim. Geçmişe takılı kalmayalım. 96’dan beri hep bu soruluyor. Urfa maçı geride kaldı, Fenerbahçe maçı var. Bu maçı oynayacağız, bu maç da geride kalacak. Asıl önemli olan doğru işler yapmaktır. Geçmişin bana hiçbir karı yok, geçmişin resmine bakalım, o anları anlatalım ama geçmişe takılıp kalmayalım"

"Nokta transfer olarak en az 2, en fazla 4 olacak. 2 tane acil transfer yapacağız, diğerlerini de gelişmelere göre yapacağız. Yabancı transfer konusunda 5-6 yerli gerisi yabancı olabilir"

Ankaragücü maçı sonrasında sinirlendiğim doğrudur, Eskişehir maçında futboldan memnun değildim. Denizlispor maçında, kupa maçı olduğu için hoşgörü ile karşıladık. Oyuncularım çok gelişti ve değişiyor, yüzde yüz motive olmasanız, başarı olmaz, giden oyuncular çok iyi niyetli ama uygulama konusunda hatalar yapılıyor"

Urfa’da ilk defa gittim, sosyal gelişimini iyi yapan bir kent Urfa’da gezme imkanım olmadı, Balıklı gölü daha gezemedim"

Dünya Kupasına gidemeyeceğim, favori olarak Güney Kore’nin sürpriz yapmasını bekliyorum. Yönetici rahatsızlığı konusunda etkilemeler oluyor. Trabzonspor’un olduğu yerde küçük kavgalar olmamalı, benim için her başkan değerlidir. Bu işin Erol Taş'ı Hayrettin bey oldu. Haksız eleştiriye maruz kaldı, kupa resminde olmadı ama onun resmi biziz. Mahmut bey de resimde yoktu o da bizim kardeşimiz, eleştiriler fazla olduğu için resimde olmasını çok isterdim"

"Umut son maçta kaçırdığı goller ona yakışmıyor, Antep maçında beğenmedim, gol atmadığı için değil, koşmadığı için. Umut gol kaçırıyor, Teo teknik olarak iyi başka sorunları var, fiziksel olarak temposunu artırmalı, doğru koşular yapıyor, daha iyi olacaktır. Biz takımı büyütmek istiyoruz. Biz Teo’dan daha çok şey bekliyoruz"

"Şikayetle kavga ile bir yere varamayız, futbol kenti olan bu hükümetle değil geçmiş hükümetler tarafından da söz verilmiştir. Siyasette bu şu parti olarak kullanmak istemiyorum, Spor Bakanımız da Trabzon’a stadı benden çok istiyor bunun biliyorum. Kayseri’ye yapmayın bize yapmayın demiyorum. Biz Stadyum istiyoruz, bekliyoruz. Stat konusu hep haykıracağım"

Song ile ilgili çok şey yazılıyor, kalabilir gidebilir, bugünden bir şey demek doğru olmaz. Bunlar basit ve kolay işler değil, Acele ile bazı şeyleri konuşmak yanlış olur,

"Hiçbir şeyi tek başına yapamazsınız,ben teknik olarak her şeyi söylüyorum, kadroya alınmayan oyuncular alınganlık gösteriyor. Ben kararımı net veririm, anlamayanlar kararsız olabilir"

"Barış yetenekli bir oyuncu, çalışamayan ve koşmayan bir oyuncu olarak gördüm, Song 10 ise Barış 1"

"Zafer yetenekli oyuncu, gittiğine üzüldüm, oynayana üzülmem, gidene üzülürüm, Bir çok şey söylenebilir, Zafer uzun sakatlık geçirdi, 6 aydan beri koşuyormuş, barış ve Zafer için kiralık düşündüm. Zafer oynayabilirdi ama sabretmedi, kafası karışık bir oyuncuydu. Burada kalması hem ona hem bize zararlı olurdu"

Etiketler :