Güneş ölmeden önce ne çekti?

Güneş ölmeden önce ne çekti?

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilere mezar olan helikopterin sırrını çözmesi beklenen İsmail Güneş’in kamerası bulundu ama kaset kayıp!

Kazadan sonra donarak ölen İHA muhabirinin eşyaları ajans temsilcilerine teslim edildi. Perşembe günü Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'na çağrılan İHA yetkilileri, imzaladıkları tutanak karşılığında Güneş'e ait kamera, 1 adet kaset, fotoğraf makinası ve laptopu teslim aldılar. Savcılıkta, İHA yetkililerine adli emanette kameraya ait başka bir kasetin olmadığı söylendi.

"MUHABİRLERİMİZ TEK KASETLE OLAY TAKİP ETMEZ"

Kazanın sırrını çözmesi beklenen kasetlerle ilgili olarak Zaman Gazetesi'nden Emine Dolmacı'ya konuşan İHA Genel Müdürü Fevzi Kahraman "Arkadaşımız 10 yıldır beraber çalıştığımız tecrübeli bir gazeteci. Orada mutlaka bir kayıt var diye düşünüyoruz. ...Arkadaşımız bir mitingden diğerine giderken, en azından Muhsin Bey'in 'bu miting nasıl geçti' diye bir değerlendirmesini almış olabilir" dedi.

Ancak Kahraman, dün Kahramanmaraş'tan gelen haberle şok oldu. Hulki Cevizoğlu'nun bu sabaha karşı biten Avrasya TV'deki programına telefonla katılan Kahraman, teslim edilen kasette, SivasSpor-Beşiktaş maçına ait görüntülerin olduğunu, fotoğraf makinasından çıkan hafıza kartına ise, savcılık tarafından el konulduğunu söyledi.

"Biz muhabirlerimize böyle eğitim vermedik. Muhabirlerimiz kesinlikle tek kasetle bir olaya gitmezler" diyen Kahraman, bu durumun normal olmadığını ifade etti. Stüdyoda bulunan BBP yetkilileri ise, Kahraman'a kasette Kahramanmaraş'taki mitinge ait görüntülerin olup olmadığını sordu. Sadece maç görüntüleri olduğu yanıtını alınca öfkelenen BBP yetkilileri, bu işin peşini asla bırakmayacaklarını söylediler.

GÜNEŞ, ÖLMEDEN ÖNCE NELER ÇEKTİ?

Kamuoyu şimdi, savcılığın elindeki hafıza kartındaki fotoğraflarda neler olduğunu ve neden bir kopyasının İHA yetkililerine verilmediğini; kamera kasetlerinin ise neden bulunamadığı, bulundu ise kimlerin elinde olduğunu öğrenmek istiyor. Savcılığın delil olarak el koyduğu hafıza kartında kaza sonrasına ilişkin fotoğrafların olduğu sanılıyor.

Kazadan hemen sonra 112 Acil Servis görevlisiyle yaptığı dramatik telefon konuşmasıyla hafızalara kazınan Güneş'in, ilk kez bir mitinge helikopterle giden Yazıcıoğlu ile havada bir röportaj gerçekleştirdiği, kaza anının da kayıttayken yaşandığı iddia ediliyordu. Güneş'in, habercilik refleksiyle kaza sonrası yaşananları da kamerasına kaydettiği belirtiliyordu.

Şüpheli kazadan sonra hayatta kalan tek tanık olan Güneş'in donarak can vermesinin ardından, kasetlerinin de kaybolması suikast ihtimalini daha da güçlendirdi. Şimdi bütün gözler, helikopterin enkazına ulaşan askeri ve sivil arama kurtarma ekiplerinin üzerine çevrildi.
Yukarı

Etiketler :