Güneş tekrar doğudan doğuyor

Güneş tekrar doğudan doğuyor

Hisarcıklıoğlu, Türk ekonomisinin her geçen gün büyüdüğünü belirterek, "Artık uçak havalanmaya başladı. Güneş tekrar doğudan doğuyor" dedi.

Bir dizi açılışa katılmak üzere geldiği Ordu'nun Ünye ilçesinde, Ünye Ticaret Borsası tarafında yaptırılan 12 derslikli Mesleki Eğitim Merkezi'nin açılışına katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hasircıklıoğlu, Türkiye ekonomisine ilişkin umutlu konuştu. Hisarcıklıoğlu konuşmasında; "Uçak havalanmaya başladı. Bizim devletten tek istediğimiz özel sektöre güvenmesi. Başka hiçbir şey istemiyoruz. Biz bu ülkeyi zengin ederiz. Özel sektör bu ülkenin ihracatını 132 milyar dolara çıkarttı. Türkiye, İtalya ile Çin arasında sanayi devi oldu. Bizde petrol, doğalgaz yok ama müteşebbis ruhu var. Rakiplerimiz hangi şartlarda üretim yapıyorsa bize de o şartlar sağlanmalı ki rekabet gücümüz artsın" dedi.

Dünya'nın 17. büyük ekonomisine sahip Türkiye'nin 2023 yılında ilk 11'e girmeyi hedeflediğini kaydeden Hisarcıklıoğlu, "Artık güneş tekrar doğudan doğuyor ve üstümüze doğru geliyor. Dünya ekonomisinin yüzde 55'i artık Türkiye'nin doğusunda. Bu itibarla talih hazırlıklı olanların üstüne konar. Biz de gelişmeye ve büyümeye topyekün hazırlıklı olmalıyız" diye konuştu.

Ülkenin en önemli meselesinin işsizlik olduğunu, bu sorununun çözümünün de mesleki eğitim merkezlerinden geçtiğini belirten TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "İşsizlere 'ne iş yaparsın?' diye sorunca, her işi yaparım diyor. Her işi yapan hiçbir şey yapamaz. O yüzden meslek okullarına daha çok yatırım yapılması, ülkedeki işsizliğe ve ara eleman ihtiyacını karşılamada önemli rol oynayacaktır" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Ünye Ticaret Borsası'nın Mesleki Eğitim Merkezi'ni hizmete açan Hisarcıklıoğlu, bu tesisi yaptıranları övdü. Hisarcıklıoğlu, "Bu bir sadaka-i cariyedir. Bu okula katkıda bulunanların amel defteri öldükten sonra da açık kalacak ve buradan faydalananlar olduğu sürece sevap yazılacaktır. Kısacası eşek ölür semeri kalır, insan ölür eseri kalır" dedi.

Hisarcıklıoğlu, bu tesisin açılışının ardından Ünye Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni hizmet binasının hizmete açılışına katıldı. Binanın açılış kurdelesini Ordu Valisi Orhan Düzgün, AK Parti Genel Sekreteri İstanbul Milletvekili İdris Naim Şahin, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı M. Hilmi Güler, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu birlikte kesti. Açılışın ardından davetlilere bir kokteyl verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :