Güneş'ten ezber bozacak öneri

Güneş'ten ezber bozacak öneri

Şenol Güneş: 4 büyükler olarak bütün Doğu ve Güneydoğu'da maçlar yapalım.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'ten 4 büyük kulübe çağrı, "4 büyükler olarak bütün Doğu ve Güneydoğu'da maçlar yapalım. A Milli Takımın maçlarını da orada oynansın. Çok sevindirici olur, futbolu sevdirelim."

Güneş, dün Kasımpaşa karşısında oyun olarak da skor olarak da galibiyeti hak ettiklerini söyledi. Rakibin de çok iyi mücadele ettiğini anlatan Güneş, 5-6 farkla bitecek maçtan 2-0'lık sonuçla ayrıldıklarını dile getirdi.

Maç içerisinde Umut ve Teofilo arasında yaşanan anlaşmazlıklarına da değinen Güneş, yaşananları hiç şık bulmadığının altını çizdi.

El-kol hareketinin tamamen yanlış olduğu vurgulayan başarılı teknik adam, "Takım adına oynayan oyuncu görevini yapacak. Kimse takımdan üstün değil. Zaman zaman saha içinde duygusal olarak etkilenen oyuncuların tepkileri olabiliyor. Umut fazla oynuyor. Teofilo, daha az oynadığı için bir gerginlik yaşıyor diye düşünüyorum. Teo'nun Türkiye'yi tanımaması, kendisinin uzaktan gelmesi ve aile sorunları devam ediyor. Her geçen gün daha iyi olmasını bekliyorum. Ama yaşananlar bizim için şık olmadı, onun gereğini yapacağız.'' diye konuştu.

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI MAÇI

Güneş, Ziraat Türkiye Kupası finali için Şanlıurfa'ya gitmekten gurur duyacaklarını vurguladı. Seyirci kapasitesi bakımından daha uygun olduğunu düşündüğü için daha önce İstanbul Olimpiyat Stadı'nın uygun olacağı görüşü dile getirdiğini hatırlatan başarılı teknik adam, şöyle devam etti: "Fenerbahçe-Trabzonspor rekabetini herkes biliyor. Dolayısıyla 80 bine yakın seyircinin olacağı düşüncesiyle İstanbul'da oynanırsa iyi bir ambiyans olacağını düşündüm. Bunu da dile getirdim. Ama Şanlıurfa'da oynanacak olması da bizim için fark etmez. Seyirci sayısı daha az ama heyecanlı bir maç olur. Bizim için Şanlıurfa, Almanya, Uzakdoğu, Afrika fark etmez. Biz futbol oynayacağız, yer önemli değil. Yere karar verenler yetkililerdir, sahada oynayacak olan biziz. Biz Türkiye'nin her tarafında taraftarı olan bir takımız. Aynı şey Fenerbahçe için de geçerli. Anadolu'nun bağrından çıkan bir takım olarak Şanlıurfa'ya gitmekten gurur duyarız. Urfa ile ilgili bir şikâyetimiz yok. Daha önce söylediğimiz, 80 bin kişilik stadı kullanamamaktan yakınan Türkiye böyle bir fırsat yakaladı, bunu kullansın."

Şanlıurfa'ya sadece final maçı için değil, daha sonra da gidebileceklerini ifade eden Güneş, spor kamuoyuna şu çağrıyı yaptı: "Ben bunu teklif ediyorum; 4 büyükler olarak bütün Doğu ve Güneydoğu'da maçlar yapalım. A Milli Takımın maçlarını da orada yapalım. Çok sevindirici olur, futbolu sevdirelim."

Etiketler :