Güney Afrika Türkçe olimpiyatlarında çok iddialı

Güney Afrika Türkçe olimpiyatlarında çok iddialı

Bu yıl 9'uncusu düzenlenen Türkçe Olimpiyatları’na hazırlanan Güney Afrika çok iddialı. Olimpiyatların ön elemesinde öğrenciler İstanbul biletini almak için kıyasıya yarıştı.

 

Afrika kıtasının finans merkezi Sandton’un ünlü Convention Centre’sinde düzenlenen ön elemelerde, şarkı dalında birinciliği alan Türk okulu Durban Kız Lisesi’nden Nonkululeko Celiwe Mtshali “Aşkın Bahardı” parçasıyla salondakileri çoşturdu.

Duygulu anların yaşandığı gecenin sonunda olimpiyatlarda Güney Afrika’yı şarkı, şiir ve özel yetenek dallarında temsil edecek öğrenciler belirlendi.

Yarışmada salondakilere heyecanlı anlar yaşatan Eyüp Mehter Takımı da büyük alkış aldı.

Johannesburg’ta yaşayan ünlü ses sanatçısı Yüksel Uzel'in de jüri arasında yer aldığı yarışmada öğrencilerin sergiledikleri performans büyük alkış aldı. Cihan Haber AJansı’na (Cihan) konuşan Uzel, “ 9'uncusu düzenlenecek olimpiyatların yine Güney Afrika'da juri üyesiyim. Bir kere Türkçe adına çok mutluyum. Dünyanın öbür ucundaki bu genç körpe yavrular, Türkçe konuşup Türkçe anlıyorlar. Eğer bir insan lisanınızı biliyorsa size daha iyi anlıyor demektir.

Yarın büyüdüklerinde katıldıkları meclislerde Türkiye hakkında güzel beyanları olacağına inanıyorum. Çünkü, birbirimize sevgiyle bağlanıyoruz. İftihar ediyorum Türk okullarının Türkçe’mize yaptıkları hizmetlerle. Güzel siyah bir çocuk bakıyorum “hoş geldiniz” diyor, “merhaba” diyor. Bunlar çok güzel şeyler.

Bunun duygusu, sevinci zaten mutlu olmaya yeterli. Bulunduğum yerde Türkçe ve müzik derslerine yardımcı oluyorum. Çorbada bir tuzumuz olsun” cümleleriyle duygularını aktardı.

Yüksel Uzel ve Türkiye'den gelen seçkin misafirler, ön elemelerde geceye damgasını vuran Durban Yıldız Kız Lisesi'nin Müdürü Dursun Yıldırım’ı, öğrencilerinin göstermiş olduğu üstün başarılarından dolayı tebrik etti.

Yoğun eğitim müfredatıyla beraber Türkçe olimpiyatlarını canı gönülden desteklediklerini ve Güney Afrika’yı en iyi seklide temsil etmek için çok çaba harcadıklarını söyleyen Yıldırım, “Uzun zamandır olimpiyat elemelerine hazırlanıyoruz. Gece gündüz çalışan fedakar öğretmenlerimizi kutluyorum” dedi.

CİHAN 

Etiketler :