Güney Afrika'da 3 Mısırlı rahip bıçaklanarak öldürüldü

Güney Afrika'da 3 Mısırlı rahip bıçaklanarak öldürüldü

JOHANNESBURG (AA) - Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesburg şehri yakınlarında bir manastırda gerçekleştirilen bıçaklı saldırıda 3 Mısırlı rahip öldürüldü. Bir rahip yara almadan kurtuldu.

JOHANNESBURG (AA) - Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesburg şehri yakınlarında bir manastırda gerçekleştirilen bıçaklı saldırıda 3 Mısırlı rahip öldürüldü.

Güney Afrika Kıpti Ortodoks Kilisesi'nin Facebook hesabından yapılan paylaşımda, "Bugün, Güney Afrika'nın Johannesburg şehrindeki Havari Aziz Markos ve Günah Çıkarıcı Aziz Samuel Kıpti Manastırı'nda 3 rahip suç niteliğinde bir saldırıya maruz kaldı. Saldırı 3 rahibin ölümüyle sonuçlandı." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, olaya ilişkin gerekli incelemelerin başlatıldığı ve Mısır'ın Pretorya Büyükelçisi'nin de durumu takip etmek için manastıra gittiği belirtildi.

Güney Afrika polisinden yapılan açıklamada, Mısır Hıristiyan Kıpti Ortodoks Kilisesi'ne mensup bu 3 rahibin, kimliği belirsiz saldırganlar tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, bir diğer rahibin ise saldırıdan yaralı kurtulduğu kaydedilerek, saldırganlar herhangi bir değerli eşyaya dokunmaksınız olay yerinden uzaklaştığı bilgisi paylaşıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.