Güney Afrika'da ana muhalefet partisi, elektrik kesintilerini protesto etti

Güney Afrika'da ana muhalefet partisi, elektrik kesintilerini protesto etti

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde ana muhalefet partisi Demokratik İttifak (DA) üyeleri, Johannesburg kentinde, elektrik kesintilerini protesto...

JOHANNESBURG (AA) - Güney Afrika Cumhuriyeti'nde ana muhalefet partisi Demokratik İttifak (DA) üyeleri, Johannesburg kentinde, elektrik kesintilerini protesto etti.

DA lideri John Steenhuisen liderliğindeki binlerce gösterici, iktidar partisi Afrika Ulusal Kongresi'nin (ANC) Johannesburg'daki genel merkez binasına yürüdü.

Eylemciler, ülkedeki elektrik kesintilerini protesto etti.

Steenhuisen, burada yaptığı konuşmada, ülkede yaşanan elektrik krizinin sorumlusu olarak ANC yönetimini göstererek, "Güney Afrikalıların çoğunluğu tarafından yankılanan 'artık yeter' mesajının ANC tarafından duyulduğuna inanıyoruz." dedi.

Güney Afrika Ulusal Enerji Düzenleyicisinin (NERSA) nisan ayından itibaren uygulama kararı aldığı yüzde 18,65'lik elektrik zammına şiddetle karşı çıktıklarını belirten Steenhuisen, Güney Afrikalıların artık ANC yönetiminin sorumluluğunu alamayacağını ifade etti.

Steenhuisen, "Tüm Güney Afrikalıları bugün bir başlangıç ​​yapmaya çağırıyorum. Bu bir son değil, bu ülke çapında barışçıl bir kitlesel eylemin başlangıcı." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, ellerinde taşlar ve sopalarla bina çevresinde toplanan çok sayıda ANC Gençlik Ligi (ANCYL) üyesi, protestocuların muhtıra sunmak için binaya girmelerini engelledi.

Polis ve DA'nın güvenlik görevlileri, olası çatışmaların önüne geçmek için çevrede önlem aldı.

Göstericiler protesto sonrasında olaysız dağıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.