Güney Kore’den Kuzey Kore’ye Cevap: Sınır Köyünde Buluşalım

Güney Kore’den Kuzey Kore’ye Cevap: Sınır Köyünde Buluşalım

Kuzey Kore’nin Keasong şehrinde buluşma teklifinde Güney Kore’den cevap geldi. Güney Kore, ilk görüşmenin sınır köyünde olmasını istedi.

Karşılıklı nerede ve ne zaman görüşecekleri üzerinde karar vermeye çalışan Kuzey Kore ve Güney Kore, yer konusunda halen anlaşamadı. Kuzey Kore, bugün sabah saatlerinde sınırları içindeki Keasong şehrinde 9 Haziran'da ön görüşme yapmak istediklerini duyurmuştu.
Kuzey Kore'nin görüşmek için adres ve zaman belirtmesi ile gözler Güney Koreli yetkililere çevrilmişti. Güney Kore ise cevap vermekte gecikmedi. Güney Kore Birleştirme Bakanı Ryoo Kihl-jea yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'nin ön görüşme için belirttiği tarih 9 Haziran'a sıcak baktıklarını ifade etti. Bakan Ryoo, ön görüşmenin iki ülkenin sınır köyündeki Panmoonjeom köyünde olmasını istediklerini belirtti. 

Bakanlıktan alınan bilgiye göre Bakan Ryoo'nun bu mesajının direk Kuzey Kore'ye iletileceği aktarıldı. Bakanlık, Panmoonjeom köyündeki telefon hattının açılması ile Ryoo'nun Kuzey Kore Birleşme Cephesi Başkanı (Birleştirme Bakanı) Kim Yang-geon'a bu mesajı bizzat ileteceğini bildirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.