Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Lee, "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Lee, "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

ANKARA (AA) - Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Lee Won-Ik, Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları"nda oy kullandı.Lee, AA foto muhabirleri...

ANKARA (AA) - Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Lee Won-Ik, Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları"nda oy kullandı.

Lee, AA foto muhabirleri ile muhabirlerinin yurt içi ve dışında çektiği "haber", "spor" ve "çevre-yaşam" kategorilerindeki fotoğrafları inceledi.

"Spor" kategorisinde Mustafa Yılmaz'ın "Yüzücü" fotoğrafını oylayan Lee, sporun insanın sınırlarını aşması gereken bir alan olduğunu belirterek, doğuştan bacakları ve sol kolunun dirseğinden aşağısı olmayan birinin yüzme yarışmasına katılmasının spor ruhunu çok iyi yansıttığını söyledi.

Lee, "haber" kategorisinde Wolfgang Schwan'ın "Savaşın yüzü" başlıklı fotoğrafına oy vererek, fotoğraftaki kadının acısının Rusya-Ukrayna Savaşı'nı yansıttığını ifade etti.

"Çevre-yaşam" kategorisinde de Mustafa Hassona'nın "Masumiyet" isimli fotoğrafını seçen Lee, ailelerin Allah'a ibadet ederken, çocuğun duruşunun masumiyeti yansıttığını dile getirdi. Lee, "Bu fotoğrafı saklayacak kadar çok beğendim." dedi.

Lee, bir fotoğrafın, onlarca sayfalık makaleden daha etkili olduğunu vurguladı.

Bu yıl, AA'nın "çevre" kategorisini yarışmaya eklemesinin isabetli olduğuna işaret eden Lee, Türkiye'nin birçok farklı kültürü içerisinde barındırdığını ve gelecek dönemde de yarışmaya "kültür" kategorisinin eklenmesinin yerinde olacağını kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.