'Güneyli kuklalar'ı vurduk

'Güneyli kuklalar'ı vurduk

Kuzey Kore, bugün Güney Kore'nin Yeonpyeong adasını vurmasından yaklaşık 4 buçuk saat geçtikten sonra saldırı ile alakalı açıklamada bulundu. Kuzey Kore, Güney için 'Güneyli kuklalar' ifadesini kullandı.

Kuzey Kore Merkez Haber Ajansı (KCNA)'na göre Kuzey Kore Yüksek Askeri Komutanlığı saldırı ile alakalı "Güneyli kuklalar bizim uyarı anonslarımıza rağmen sınır ihlali yapıp saldırıda bulundular. Bizim devrim kuvvetlerimiz ise buna karşılık verdi." diye açıklama yaptı.

Kuzey Kore, 90'lı senelerin başından beri Yeonpyeong Adası ve Pekryung Adası'nın kendi deniz sahasında bulunduğundan kendilerine ait olduğu iddia ediyordu.

Kuzey Kore, bugün yerel saatle 14.34'te Güney Kore'nin Yeonpyeong adasını top ateşi ile vurdu. Kuzey Kore'nin 200 top ateşi yaptığı ifade edilirken, alarma geçen Güney Kore de 80 top ateşi ile karşılık verdiğini bildirdi.

Yeonpyeong adasında saldırı sonucu çıkan yangının kontrol edilemediği ifade edilirken, yetkililer ada halkını güvenlik sebebi ile İncheon şehrine taşıyor. Saldırılar sonucu deniz kuvvetlerine ait 2 asker yaşamını yitirirken, 6'sı ağır 16 yararlı helikopterlerle hastahanelere taşınıyorlar.

Etiketler :