Gurbetçi Türklere vahşi saldırı !

Gurbetçi Türklere vahşi saldırı !

Bulgaristan'dan transit geçiş yapan yabancıların korkulu rüyası olan otoyol mafyası, yine gurbetçi Türkleri hedef seçti.

Almanya'dan Türkiye'ye gelmek üzere Bulgaristan'dan transit geçiş yapmaya çalışan iki Türk, polis kıyafetli ve kar maskeli Bulgar otoyol mafyasının saldırısına uğradı.

Türkiye'nin Sofya Büykelçiliği ve Ulusal Sağlık Koordinasyon Merkezi'nden edinilen bilgiye göre, iki Türkün içinde bulunduğu Alman plakalı Mercedes marka otomobil, polis kıyafetli ve kar maskeli soyguncular tarafından, başkent Sofya'dan 44 kilometre mesafedeki İhtiman bölgesinde durduruldu.

Soyguncular, iki Türkü, silah tehdidiyle Borika köyü yakınlarındaki dağlık alana götürdü. Araçta bulunan değerli eşyaları ve gurbetçilerin üzerindeki nakit paraları alan soyguncular, bununla da yetinmeyip gurbetçileri soyarak bir ağaca kelepçeledi. Soyguncuların kaçmadan önce de gurbetçilerin otomobilini yaktığı bildirildi.

Sabaha kadar bir ağaca kelepçeli vaziyette dağ başında kalan iki gurbetçi, kendilerini gören bir köylünün durumu Ulusal Sağlık Koordinasyon Merkezi'ne bildirmesi üzerine, son anda donarak ölmekten kurtuldu.

Bulgaristan İçişleri Bakanlığı olayla ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, iki gurbetçi İhtiman Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Otoyol mafyasının saldırısına uğrayan gurbetçi 2 Türkün hem soğuktan hem de korkudan şok geçirdiği, ancak hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Etiketler :