Gurbetçiler e-maille oy kullanacaklar

Gurbetçiler e-maille oy kullanacaklar

Almanya'da temaslarda bulunan Bülent Arınç, Haziran ayında yapılacak milletvekili genel seçimlerinde gurbetçilerin oy kullanabilmesi için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gurbetçilerin gümrüklerde oy kullanabildiğini hatırlatarak, "Bununla yetinmeyeceğiz. Büyükelçiliklerde ve Konsolosluklarda oy kullanabilmesi için veya en azından mektup ve elektronik posta ile oy kullanması için çalışmalarımız süratle devam ediyor." dedi.

Almanya'da temaslarda bulunan Bülent Arınç, Haziran ayında yapılacak milletvekili genel seçimlerinde gurbetçilerin oy kullanabilmesi için yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Arınç "Meclisten çıkartılan kanuna göre yurt dışındaki soydaşlarımızın oy kullanması konusunu Anayasa mahkemesi büyük ölçüde iptal etti, eskiden olduğu gibi gümrüklerde oy kullanmayı serbest bıraktı. Bununla yetinmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

 Büyükelçiliklerde ve Konsolosluklarda oy kullanabilmesi için veya en azından mektup ve elektronik posta ile oy kullanması için çalışmalara süratle devam ettiklerini ifade eden Arınç, şunları söyledi: "Bunun peşindeyiz. Ama biz işin bir parçasıyız. 

Bulunduğumuz ülkenin kendi güvenlik, yasal ve hukuki mevzuatı var. İkisi arasındaki uyumu sağlayabildiğimiz anda en azından e-mail yoluyla belki oy kullanma imkanı getirebileceğiz. Bunun peşindeyiz. Bunu çok önemsiyoruz.

Yurttaşlarımızın her birinin siyasal tercıhlerini yapması bizim için çok önemli. Umarım Haziran seçimlerinde bu büyük potansiyelden Türk siyaseti olarak istifade edeceğiz." dedi.

Etiketler :