Gürcistan'da darbeci komutan öldürüldü

Gürcistan'da darbeci komutan öldürüldü

Gürcistan'da 5 Mayıs'ta tank üssünde gerçekleşen isyana karışan komutan Giorgi Kriaşvili polisin düzenlediği operasyonda öldürüldü.

Gürcü televizyonu Rustavi-2'nin verdiği bilgiye göre iki kişi de yaralandı. Üç kişinin de Tiflis'in dışında bulunan Muhrovani üssünde gerçekleşen isyana karışan arananlar listesinde yer aldığı belirtildi.

Gürcistan İçişleri Bakanlığı da bilgileri doğruladı. Polisin Tiflis'de gerçekleştirdiği çalışma sonunda komutanların izine rastladığı ve şehrin 30 km dışındaki bir bölgede sabah saatlerinde polisin operasyon gerçekleştirdiği ifade edildi. Yaralı komutanların da Koba Otanadze ve Levan Ameridze olduğu açıklandı. Bakanlık üst düzey komutanların yakalanmasında yardımcı olacaklar için 120 bin dolarlık ödül belirlemişti.

Gürcistan İçişleri Bakanlığı son anda önlenen darbe girişimi ile ilgili doğrudan Moskova'yı suçlarken, Gürcü lider Mihail Saakaşvili darbenin hedefinin Gürcistan'da güvenliği ve demokratik sistemi yıkmak olduğunu açıklamıştı.

Gürcistan'da 6 Mayıs'ta başlayacak olan NATO tatbikatından bir gün önce planlanan darbe girişimi son anda polisin düzenlediği operasyonla önlenmişti. Bunun üzerine Muhrovani tank üssünde gerçekleşen isyana doğrudan Saakaşvili müdahale etmiş ve isyancı birlik ikna edilmişti

Etiketler :