Gürcistan'da yamaç paraşütüyle kaza yapanları kurtarmaya giden helikopter düştü

Gürcistan'da yamaç paraşütüyle kaza yapanları kurtarmaya giden helikopter düştü

İçişleri Bakanı Gomelauri: - "Maalesef (helikopterdeki) 8 kişi öldü. Yamaç paraşütünü yöneten bir kişi yaralandı, beraberindeki yabancı turist de hayatını kaybetti"

TİFLİS (AA) - Gürcistan'ın Kazbegi bölgesinde yamaç paraşüt ile uçuş yaparken kaza geçirenleri kurtarmaya giden ekibi taşıyan helikopterin düştüğü bildirildi.

Gürcistan İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İçişleri Bakanlığı Sınır Polisine ait helikopterin, kurtarma operasyonu sırasında düştüğü belirtildi.

Helikopterin, yamaç paraşütü ile uçuş yaparken dağların yüksek kesimlerine düşenleri kurtarmaya giden ekipleri taşıdığı kaydedildi.

- "Maalesef (helikopterdeki) 8 kişi öldü"

Gürcistan İçişleri Bakanı Vakhtang Gomelauri, yaptığı açıklamasında helikopterde bulunan 8 kişinin kazada hayatını kaybettiğini bildirdi.

Kurtarma operasyonu gerçekleştiren helikopterde sağlık ve kurtarma ekiplerinin temsilcileriyle mürettebatın olay yerinde yaşamını yitirdiğini aktaran Gomelauri, ekibin yardıma gittiği turistin de hayatını kaybettiğini söyledi.

Gomelauri, "Maalesef (helikopterdeki) 8 kişi öldü. Yamaç paraşütünü yöneten bir kişi yaralandı, beraberindeki yabancı turist de hayatını kaybetti." dedi.

Gudauri'de kazadan ötürü 30 Temmuz'u "yas günü" ilan eden Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, kaza sonucu hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarına başsağlığı diledi.

- Olay

İçişleri Bakanlığına ait "Mİ-8" model helikopter, Gudauri'de yamaç paraşütü ile uçuş yaparken kaza geçirenleri kurtarmaya giden ekipleri taşırken düştü.

Olay yerinde görüntü çeken vatandaşların videolarında, kurtarma operasyonunu başlatan helikopterin birden hızlı şekilde dönmeye başladığı, dereye düştüğü ve patladığı görülüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.