Gürsel Tekin açık açık söyledi

Gürsel Tekin açık açık söyledi

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin: Deniz Baykal, Genel Başkan belirleyecek durumda değil.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın yeni genel başkanın kim olacağını söylecek durumda olmadığını belirterek, "CHP genel başkansız kalmaz, merak etmeyin. 86 yıllık bir partidir. Hiç kimsenin CHP'de kaos olur mu, olmaz mı? diye beklentisi olmasın. Bu kesinlikle olmayacak" dedi.

Tekin, Baykal'ı Angora Evleri'ndeki evinde ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklama yapan Tekin, birgün önce Baykal'dan randevu talep ettiğini, kendisinin randevu talebine cevap vererek, bugün kabul ettiğini söyledi.

İstanbul İl Başkanlığı ve örgütleriyle birlikte bir durum değerlendirmesi yaptıklarını ve yaptıkları değerlendirmeyi Baykal'a arz ettiğini anlatan Tekin, "Örgütümüzün talebi, Sayın Genel Başkanımızın tekrar görevinin başına dönmesi ve kurultayda aday olmasıdır. Sayın Kılıçdaroğlu'na da bugün söylemiş. Yeni bir arayış için bende katkı sunmak istiyorum" dedi.
Görüşmede, bir aday üzerinde tartışma olup olmadığının sorulması üzerine Tekin, böyle bir durumun sözkonusu olmadığını ifade ederek, "Biz aday arayışından öte, ben İstanbul İl Başkanı olarak örgütümün talebini Sayın Genel Başkan'a aktardım" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun adaylığına Baykal'ın nasıl baktığının yönelik soruya Tekin, "Sayın Baykal'ın kafasında herhangi bir isim sözkonusu değildir. Bütün arkadaşlarımıza talimatı var. Kendi aranızda bir uzlaşı sağlayın. Sayın Genel Başkan, şu aday olsun, bu aday olsun diyecek durumda değildir. Kurullarımız, yöneticilerimiz, partililerimiz bu çerçevede bir çalışma yapacak. Sayın Genel Başkanımız da bu konuda her türlü katkıyı sunmaya hazırım dedi."

Kılıçdaroğlu'nun üzerinde bir uzlaşı sağlanıp sağlanmayacağına ilişkin soruya ise Tekin, "Ben örgüt başkanı olarak, örgütümün talebini biraz önce aktardım. Örgütümüzün talebi, Sayın Genel Başkanımızın tekrar aday olması doğrultusundadır. Eğer böyle bir talep olmamış olsaydı, ben size bir aday arayışımızla ilgili görüşümüzü söylerdim" diye konuştu.

Tekin, Baykal'ın genel başkanlık için tekrar aday olmaması durumda ne olacağının sorulması üzerine ise, şu karşılığı verdi: "CHP genel başkansız kalmaz, merak etmeyin. 86 yıllık bir partidir." Kendisinin de genel başkanlık için isminin telaffuz edildiğinin hatırlatılması üzerine Tekin, "Ben CHP'nin İstanbul İl Başkanıyım. Ben parti de şu anda en önemli görevdeyim. Yerimden de çok memnunum" karşılığını verdi.

Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hiç kimsenin şöyle bir beklentisi olmasın. CHP'de kaos olur mu, olmaz mı? Bu kesinlikle olmayacak. Önümüzdeki kongrede göreceksiniz, 22 ve 23 Mayıs'ta bir bütünlük içinde Türkiye'ye örnek bir kongre yapacağız. Şu anda isimler tartışılacak durumda değildir. Her arkadaşımız çok kısmetlidir. Aday olabilir." Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Atina'ya hareketinden önce yaptığı açıklamalarda, CHP'ye yönelik eleştirilerinin hatırlatılması üzerine de Tekin, "Sayın Başbakan ülkeye baksın, yoksulluğa, işsizliğe, her gün gelen şehitlere baksın. Sayın Başbakan kendi işine baksın. Sayın Başbakan bu işlerle meşgul olacağını, kendi asli işlerine baksın" dedi.

Tekin daha sonra açlık grevi yapan partili gençlerin çadırını ziyaret etti.

Etiketler :