Gürsel Tekin, İstanbul adaylığından umudunu kesti

Gürsel Tekin, İstanbul adaylığından umudunu kesti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı sık sık gündeme gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, adaylığı ve CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığı konusunda kendisine yöneltilen bir soruya, "Nasıl aday olayın, rahatımı neden bozayım" cevabını verdi. Tekin, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu İnönü ve Ecevit ile kıyaslarken de ilginç ifadeler kullandı.

Gazeteci Ömer Şahin’in TRT Türk’de yayınlanan “Görüş Farkı” programınakonuk olan Gürsel Tekin, gündemdeki konuları değerlendirirkenilginç iddialarda bulundu. Konuşmasında Kılıçdaroğlu'nu öven Tekin, “İddia ediyorum. Mustafa Kemal Atatürk’den sonra partide, tabanda en güçlülider Sayın Kılıçdaroğlu’dur” dedi. Tekin, Kemal Kılıçdaroğlu’nun daha önce CHP liderliği yapan İnönü, Ecevit ve Baykaldan daha güçlü bir lider olduğunu da öne sürdü.

KILIÇDAROĞLU'NU DEVİRMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ
 
İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in 'Türklerle Kürtler eşit değildir" şeklindeki sözlerinin ardından parti içinde yaşanan “ulusalcı” tartışmalarına da değinen Gürsel Tekin, "Kılıçdaroğlu’nun koltuğunun tehlikede olduğu" yolundaki iddiaların da gerçeği yansıtmadığını savundu.
 
CHP’nin çizgisinin sosyal demokrat, partide görev yapan herkesin de “ev sahibi”olduğunu vurgulayan Tekin, “Partinin sahipleri İl başkanları, kurultay delegeleridir. Sayın Kılıçdaroğlu, tabanda, örgütte Atatürk’den sonra en güçlü liderdir. Buna Rahmetli Ecevit’i de katıyorum. Bunları 30 yıldır bütün kademelerde görev yapmış biri olarak söylüyorum. Sayın Kılıçdaroğlu’nu devirmeye kimsenin gücü yetmez. Bunun yerel seçim sonuçlarıyla bağlantısı yok. Sayın Genel Başkanının kendisinin vermediği bir karara başkalarının müdahalesi söz konusu olamaz” dedi.
 
"NASIL ADAY OLAYIM BASKI YAPIP DURUYORLAR"
 
Gürsel Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olup olmadığı sorusuna da ilginç bir yanıt verdi. Eskişehir Belediyesi’nde yaşananlara göndermede bulunan Tekin, “Nasıl aday olacağız? Baskı yapıp duruyorlar. Bu kadar rahatlığımız var niye bozalım?” dedi. Tekin,kendisini adaylaştırmayacağını, partinin vereceği kararın önemli olduğunu söylerken, “Aday olursanız şansınız ne olur?” sorusuna , “Yorum yok” karşılığını verdi. / KAYNAK: ROTAHABER
 
İŞTE GÜRSEL TEKİN'İN O AÇIKLAMALARI
 
 
 
 


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.