Gürsel Tekin'e cepten, 'Bizi sattın' mesajı

Gürsel Tekin'e cepten, 'Bizi sattın' mesajı

Hemşehrisi Atalay Oğul, aday gösterilmeyince Gürsel Tekin'in cep telefonuna çok ağır bir mesaj geçti.

CHP’de aday yapılmayan isimlerin Genel Merkez’e ve Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’e yönelik öfkesi dinmiyor. CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Atalay Oğul, Tekin’in cep telefonuna gönderdiği mesajı, telefonunda kayıtlı örgüt üyelerine de geçti.

Daha önce İBB’de İmar Komisyonu üyesi olan Atalay Oğul, 29 Mart 2009 seçimlerinden sonra İBB’de Meclisi Grup Başkanvekili olarak CHP’yi temsil etti. Oğul, 14 Mart tarihinde de aday olmak için görevinden istifa etti.

Gürsel Tekin’in hemşehrisi olan Atalay Oğul, 12 Haziran seçimleri için İstanbul 3. Bölgeden aday adayı oldu. CHP kulislerinde dolaşan bilgiye göre Oğul, Gürsel Tekin’den onay alarak öyle istifa etti.

VATAN'LA BİR OLUP BİZİ SATTIN

Atalay Oğul, aday gösterilmeyince hemşehrisi Tekin’e geçtiği cep mesajını örgütteki tanıdıklarına da yolladı. Oğul, mesajında şunları yazdı:

“Sayın Gürsel Tekin gelinen son duruma bakıldığında Vatan gazetecileriyle birleşerek bizi (örgütü) sattın. Sana hakkımı helal etmiyorum. Tarihe bakıldığında siyasette kalleşlik yapanların sonu bellidir.
Atalay Oğul”

Atalay Oğul, geçtiği mesajla ilgili Rotahaber’in sorularını cevaplandırırken, bir mesajı arkadaşları ile paylaşmaya hakkı bulunduğunu söyledi. CHP’nin şimdiki tepe yönetiminin listelere örgütten kimseyi almadığını hatırlatan Oğul, şunları söyledi:

“Örgütten kimse yok. Dahası önseçim yapmıyorsun. Ben bu örgütün bir emekçisi olarak bir intizarda bulundum. Ben hakkımı helal etmiyorum dedim. Bu çok önemli bir kavram. Manevi ağırlığı olan bir kavram.”

Alnının teriyle para kazandıktan sonra 2003’te siyasete girdiğini belirten Atalay Oğul, şöyle devam etti:

“Ben siyaset kendim için kullanmadım. Bir arkadaşımız, CHP’nin güçlü olduğu bir ilçede belediye başkanı adayı idi. Önce onun önünü kesmek istediler.

Şu anki Genel Başkanımızın olduğu dönemde birinci sıradan meclis üyesi oldum. Sonra bütün İstanbullu partililerin tercihiyle grup başkan vekili seçildim. Demek ki bende yanlışlık yokmuş. Öyle olsa önce beni ilçem aforoz ederdi.

Demek ki aforoz yokmuş. Şu an bu işle uğraşan ağabeylerimiz işbaşında. Hem de örgütü tanımama pahasına.

2009’da (haber 2008’de yayınlandı) Vatan beni niye manşet yaptı. Namusuzluk yapmışsam, şerefsizlik yapmışsam tabii ki yazmalı. Ben kamu vicdanını temsil eden bir kardeşinizim. Ama niçin yazdığının arkasına bakın.”

VATAN GAZETESİNDE NELER YAZILMIŞTI

Gazetenin 18 Ağustos 2008 tarihli nüshasında yer alan iddiada, CHP’li imar komisyonu üyesi Atalay Oğul’un eski ortağı olduğu Erbar İnşaat Turizm şirketine ayrıcalıklı imar hakkı tanındığı öne sürülüyordu. Haberde, söz konusu ayrıcalıklı imar düzenlemesi ile okul alanının ticari alana çevrildiği ve 12 milyon dolarlık bir rant oluştuğu görüşü savunuluyordu.

ROTAHABER 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.