Gürsel uzaydan mı geldi

Gürsel uzaydan mı geldi

Gürsel Tekin şu yorumu yaptı ve herkesi şaşırttı: Parti içi tartışma söz konusu değil!

 

 

CHP’de bugün kıyametler koptu. Kemal Kılıçdaroğlu ile Önder Sav arasında yaşanan tüzük tartışması doruk noktasına çıktı. Sav ve Kılıçdaroğlu düzenledikleri basın toplantıları ile birbirlerini topa tuttu.

 

Tüm bunlar kameralar önünde yaşanırken, örgütlerden sorumlu başkanlık görevine getirilen Gürsel Tekin şu yorumu yaptı ve herkesi şaşırttı: Parti içi tartışma söz konusu değil!

 

CHP Genel Merkezi’nde sabah saatlerinde itibaren kıyamet koptu. Kılıçdaroğlu PM toplantısına katılmadı, bunun üzerine Önder Sav sazı eline aldı ve kurultay kararını PM üyeleri ile birlikte aldı.

 

Kılıçdaroğlu 12. katta yeni parti yönetimini açıklarken, Önder Sav 4. katta kurultay kararı aldı. Bu gelişme partide yaşanan çatışmayı alenen gözler önüne serdi.

 

Örgütlerden sorumlu başkanlık görevine getirilen Gürsel Tekin, bu yaşananlardan haberdar olmayacak ki akşam saatlerinde kameralar karşına geçti ve çok konuşulacak şu açıklamalarda bulundu:

 

“CHP’nin örgütleri çok vefakâr örgütlerdir. Bu yaşanan süreci en iyi anlayacak arkadaşlarımızdır. Türkiye’nin bizden beklentisi CHP’nin ivedilikle iktidar olmasıdır. Ceberut bir iktidarla karşı karşıya olduğumuz bu dönemde sadece bunlarla meşgul olacağız. Bir parti içi tartışma söz konusu değildir. Savcılığın bize gönderdiği bir gereği yerine getirdi Sayın Kılıçdaroğlu, sanki CHP’de bir iç çekişme bir iç çatışma varmış gibi ortam yaratılmasın. CHP adım adım iktidara yürüyecektir” dedi.

 

CHP’nin hukukun üstünlüğüne inanan bir parti olduğunu söyleyen Tekin sözlerine şöyle devam etti: “ CHP’de bir tüzük tartışması söz konusu değildir CHP’nin hedefinde iktidar olmak vardır. Tartışma ortamı yaşanmaz merak etmeyiz CHP büyük bir partidir. Şu ana kadar Kurultay talebi olmamıştır.CHP’yi halka açacağız”

Etiketler :