Güvenlikçi gazeteciye silah çekti

Güvenlikçi gazeteciye silah çekti

Adana'da Akdeniz Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Evsen, havalimanı VİP otopark girişinde güvenlik görevlilerinin saldırısına uğradı.

Bir güvenlik görevlisi tartışma sırasında belindeki beylik tabancasını çıkarıp Evsen ve kameramana doğrulttu. Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, iki güvenlik görevlisini açığa aldıklarını, soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti de kınama yayımladı. Edinilen bilgiye göre, Evsen 7 Şubat Salı gecesi İstanbul’dan gelen bir misafirini karşılamak üzere özel otomobiliyle havalimanı VİP otoparkına girmek istedi. Bu sırada uçağı inen misafiri ile konuşurken yanına gelen güvenlik görevlisi Yüksel Evsen'e uzun zaman geçmesine rağmen kapıyı açmadı.

Evsen "Niye açmıyorsunuz" deyince görevlilerden biri "Telefonu kapatıp benle öyle konuşacaksın, saygısızlık yapmayacaksın" dedi. Evsen'in "Sen benim amirim misin" sözü üzerine ise iddialara göre güvenlik görevlileri Mustafa K. ve Ahmet A. cep telefonunu aldıkları Evsen'e tekme tokat saldırdı. Polisin araya girerek ayırmak istediği olaylar sırasında güvenlik görevlisi Mustafa K. beylik tabancasını çekip Evsen ve kameraman Aydın Güçlü'ye namlusunu doğrulttu. Bu anlar, kameralara da yansıdı.

Evsen, güvenlik görevlilerinden şikayetçi olurken darp edilmesi sebebiyle Adli Tıp Kurumu’ndan ön rapor aldı. Akdeniz Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Evsen, güvenlik görevlilerinin basın plakasını sorduğunu, ardından kimlik istediklerini söyledi. Görevlilerin isteklerini yaparken uçağı inen misafirinin kendisini aradığı ve bu sırada bir yandan telefonla konuşurken bir yandan da görevlilere cevap vermek zorunda kaldığını anlattı. Evsen şunları kaydetti: "İçeri girmek istiyor musunuz dediler 'evet' dedim. Kapıyı uzun süre açmayınca 'Niye açmıyorsunuz' dediğimde 'Telefonu kapatıp benle öyle konuşacaksınız, saygısızlık yapmayacaksın' dediler. 'Sen benim amirim misin, burası Pentagon mu' dedikten sonra cep telefonumu alıp tekme ve yumrukla saldırdılar. Küfürler havada uçuşuyordu." Güvenlik görevlilerinin saldırısından dolayı dehşete kapıldığını anlatan Evsen, "Silahı çıkarıp doğrultunca soğuk terler döktüm. Çok büyük talihsizlik. Bize silah çeken bir güvenlik görevlisinin psikolojik tedavi gördüğüne dair iddialar var. Orası VİP girişi böyle şey olur mu, hala inanamıyorum." diye konuştu. Havalimanından Sorumlu Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, dün akşam yaşanan olayla ilgili inceleme başlattıkları bildirdi. Bu arada, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu da Akdeniz Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Evsen'e yapılan saldırıyı bir açıklama yaparak kınadı. Cihan

Etiketler :