H. Celal Güzel'den Başbuğ'a Çağrı

H. Celal Güzel'den Başbuğ'a Çağrı

Başbuğ’un sözlerini hayretler içinde karşıladığını belirten eski Bakanlardan Hasan Celal Güzel, bakın ne dedi:

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un, “Sınır aşılırsa bildiklerimizi halkla paylaşmaya başlayacağız” şeklindeki tehditkâr sözleri, tepki ile karşılandı. Orgeneral Başbuğ’un sözlerini hayretler içinde karşıladığını belirten eski Bakanlardan Hasan Celal Güzel, “O makam tehdit etmez. Varsa bir şey yargıya müracaat eder. Başbuğ, hukuk dışı bir şeyler biliyor ve gizliyorsa suç işliyor demektir. Bugüne kadar var olan bir şeyi Genelkurmay Başkanı neden açıklamadı? Bir pazarlık ya da şantaj anlamına gelen bu sözleri kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.
“BEYANAT VERMEYE ARA VERMESİ LAZIM”
Genelkurmay Başkanı Başbuğ’un Oruç Reis Firkateyni’nde yaptığı açıklamanın kamuoyunda yoğun eleştirilere neden olduğunu hatırlatan Güzel, “Bu üslupta ısrar edilmesini anlayamıyorum. Hayretler içindeyim. Beyanatını şaşkınlık içinde okudum. Sayın Genelkurmay Başkanı’nın, hukuk, demokrasi ve özgürlüklerden söz ederken, bu şekilde tehditkâr tutumunu sürdürmesi, hepimizi şaşırtıyor. Mantığı zorlayan beyanatlar vermesi beni çok üzmüştür. Genelkurmay Başkanı Başbuğ’un, yaşanan süreçten dolayı ve TSK içinde meydana gelen acı intiharlardan ötürü canının sıkkın olduğunu tahmin edebiliyorum. Ancak duygusallık yerine Başbuğ’un yapması gereken, beyanat vermeye ara vermesidir” dedi.
“BİZİM HEDEFİMİZDE CUNTACILAR VAR”
“TSK’yı kurumsal olarak karşımıza almıyoruz, aksine başımızın üstünde taşıyoruz” diyen Güzel, “Ordu bizim gözbebeğimizdir. Kurumsal olarak karşımıza almamız mümkün değildir. Peygamber Ocağımızı başımızın üstünde taşımamız da görevimizdir. Bizim tepkimiz cuntacılara, darbe hazırlıklarına ve karanlık planlara. Biz demokrasi istiyoruz. Bu isteğimizden kimse gocunmamalı, aksine hak verip üzerine düşeni yerine getirmelidir” diye konuştu.
 
ASLAN DEĞİRMENCİ

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :