Haberal arandı neler çıktı ortaya neler !

Haberal arandı neler çıktı ortaya neler !

Mehmet Haberal'ın odasında 6 saatlik aramayla ortaya çıkan 'yeniliklere' bakın

Ergenekon davasının tutuklu sanığı Mehmet Haberal'ın odasında önceki gece yapılan 6 saatlik aramanın ayrıntıları ortaya çıktı.

Polisin yaptığı aramada Haberal'ın tedavi gördüğü Istanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'ndeki odasında bilgisayar ve internet bağlantısı bulunduğunu tespit ettiği iddia edildi. Ayrıca güvenlik şartlarına aykırı olarak pencerelerde parmaklık olmadığı ve zemin katta kalması gereken Haberal'ın hastanenin 3. katına yerleştirildiği görüldü.

Adalet Bakanlığı'ndan 4 müfettiş ve cumhuriyet savcısı nezaretinde yapılan aramayı Terörle Mücadele Şubesi ekipleri yürüttü. Bu kapsamda Haberal'ın odasının yanısıra bilgi işlem merkezi ve doktorların kullandığı oda da incelendi. 25 polisin katıldığı aramalar kapsamında Mehmet Haberal'ın refakatçisinin aracına da bakıldı. Hastanenin ziyaretçi defterinin fotokopisi çekilirken, cezaevi savcısının görevini yerine getirip getirmediğinin de incelendiği iddia edildi. Aramanın Haberal'ın yattığı hastanede gerekli güvenlik şartlarının sağlanmadığı gerekçesi ile 'Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı' hakkında Adalet Bakanligi müfettişlerince yürütülen soruşturma kapsamında yapıldığı öğrenildi. Müfettişler, arama kararını, "Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun başkan vekili ile asıl ve yedek üyeleri haklarında, disiplin işlemleriyle görevlerinden doğan veya görevleri sırasında işlenen suçlarından dolayı, özel kanunlarındaki hükümler uygulanır" hükmünü içeren 17. maddesi kapsamında aldı.


ZAMAN

 

Etiketler :