Haberal bu rapora ne diyecek?

Haberal bu rapora ne diyecek?

Haberal'ın mahkeme kararıyla Adli Tıp'a sevkine İstanbul Kardiyoloji Enstitüsü'nün 'Hastalığı nedeniyle yerinden kaldırılması sakıncalıdır' raporunun engel olduğu öğrenildi.

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın mahkeme kararıyla Adli Tıp'a sevkine İstanbul Kardiyoloji Enstitüsü'nün 'Hastalığı nedeniyle yerinden kaldırılması sakıncalıdır' raporunun engel olduğu öğrenildi.

Haberal'ın taburcu olabileceğini gösteren raporun ortaya çıkması üzerine Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tekrar Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine karar vermişti. Bu karar doğrultusunda Haberal'ın bugün İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesi gerekiyordu. Ancak, Haberal için halen tedavi gördüğü İstanbul Kardiyoloji Enstitüsü yeni bir rapor hazırladı. Haberal'ın avukatı Dilek Helvacı, geçtiğimiz Cuma günü verilen raporun bu sabah jandarma görevlilerine ulaştığını belirtti. Raporda Haberal'ın yerinden kaldırılmasının sakıncalı olduğunun yazdığını söyleyen Helvacı, bu rapor üzerine Adli Tıp Kurumu'na sevkin yapılamadığını kaydetti.

Haberal ile ilgili 16 Ekim 2009'da verilen raporda ve İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zerrin Yiğit, kurul üyeleri olarak Prof. Dr. Cengiz Çeliker, Prof. Dr. Vedat Sansoy, Prof. Dr. Tevfik Gürmen ve Dr. Cengizhan Türkoğlu'nun imzası bulunan raporda, "Enstitümüzün 3. Servisinde 304 numaralı odada yatmakta olan hasta Mehmet Haberal'ın sağlık durumu değerlendirilmiş ve tıbbi tedavisine ayaktan devam edilerek, bir ay sonra kontrole gelmek üzere taburcu edilmesine karar verilmiştir." deniliyordu. Bu raporun mahkemeden gizlendiği şeklindeki haberler üzerine soruşturma başlatılmıştı.

Öte yandan, Mehmet Haberal'ın kaldığı Kardiyoloji Enstitüsü'ne sabah 07.00 sıralarında gelen 112'a ait ambülans görevlilerine, Haberal'ın Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmeyeceğine dair tutanak imzalatıldı. Sağlık görevlileri, yaklaşık 4 saat bekledikleri hastane önünden ayrıldı.

CİHAN

 

Etiketler :