Haberal MHP'den aday mı oluyor?

Haberal MHP'den aday mı oluyor?

Kılıçdaroğlu’ndan sonra MHP lideri Bahçeli’nin de, Ergenekon sanığı Haberal’ı partisine davet ederek milletvekilliğine aday göstereceği kulislerde konuşuluyor. Taraf bugün çok ilginç bir manşetle iddiayı gündeme taşıdı.

 

Referandumda “Evet” oyu vereceğini açıkladığı için ihraç istemiyle disiplin kuruluna verilen MHP’nin etkili isimlerinden Ramiz Ongun’un partiyle ilişiği kesildi. Ongun’un ihracı kesinlik kazanırken, Taraf'ta yer alan habere göre Ergenekon sanığı Mehmet Haberal’ın genel seçimde MHP’den milletvekili adayı gösterileceği iddia ediliyor.

Ongun hakkında yaklaşık 15 gün önce ihraç kararı verildiği halde, parti tabanından gelen tepkiler nedeniyle MHP Genel Merkez’i tarafından kararın açıklanmadığı bildirildi.
 
MHP Haberal’ı görüşecek

Daha önce CHP’den milletvekili adaylığı gündeme gelen Ergenekon sanığı Mehmet Haberal’ın bu kez MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından partiye davet edilerek milletvekilliğine aday gösterileceği iddia edildi.

Bağımsız ülkücü kaynaklara göre 4-5 şubat tarihlerinde MHP Genel Merkezi’nde milletvekili aday adaylarıyla ilgili toplantı yapılacak. Haberal’ın ismi de bu toplantılarda gündeme gelecek.

İddialarla ilgili Taraf’a açıklama yapan MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı milletvekili adaylığıyla ilgili konuşmak için henüz erken olduğunu Haberal’ın isminin ise gündeme gelmediğini söyledi.

Öte yandan Taraf'ın Haberal'la ilgili manşeti ise dikkat çekti. Gazete, "Mehmet Haberal, muhalefet partilerinin muhtemel aday listesinde" ifadesinin yanına, "Akıllarda 'bir numara' var" manşetini attı.

Etiketler :