Haberal ne zaman taburcu edilecek?

Haberal ne zaman taburcu edilecek?

Ergenekon´un üst düzey yöneticisi olmakla suçlanan Haberal´ın sağlık raporlarındaki çelişki kafaları karıştıryor

Kalp krizi geçirdiği söylenen Haberal, 250 gündür bu raporlarla hastanede tutuluyor

Ergenekon soruşturması kapsamında ´üst düzey yönetici´ olduğu iddiasıyla yargılanan Başkent Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Haberal, tutuklama kararının çıktığı 17 Nisan günü kalp rahatsızlığı gerekçesiyle hastaneye kaldırıldı. Aradan geçen 250 gün içerisinde Haberal´ın ifadesini alamayan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi´nin sanığın tıbbi durumuyla ilgili istediği raporlar kafaları iyice karıştırdı.

TABURCU OLABİLİR

Yeni Şafak´ın haberine göre Ergenekon davası öncesi hiçbir ciddi sağlık problemi bulunmayan ve tutuklama kararı çıktığı gün kalp rahatsızlığı geçiren hastane sahibi ve başhekim Haberal´ın mahkemece istenen ilk sağlık raporu 28 Eylül´de hazırlandı. 17 Nisan´da kaldırıldığı İstanbul Üniversitesi Kardioloji Estitüsü´nde ´kalp-ritim bozukluğu´ gerekçesiyle tedavi gören ve cezaevine geri dönmeyen Haberal´la ilgili ilk raporu Doç Dr. Cengizhan Türkoğlu hazırladı. Bu raporda Mehmet Haberal´ın taburcu edilebileceği belirtilmişti.

2. RAPOR HEYETTEN

Doç. Dr. Cengizhan Türkoğlu´nun ´taburcu olabilir´ raporuna rağmen cezaevine gitmeyen Haberal için İstanbul Kardioloji Estitüsü Başkanı´nın talimatıyla 5 kişilik rapor heyeti oluşturuldu. Kardiyoloji Ana Bilimdalı Başkanı Prof.

Serin Yiğit başkanlığındaki 5 kişilik heyetin hazırladığı ikinci raporda "Haberal´ın tıbbi tedavisine ayakta devam edilerek bir ay sonra kontrole gelmek üzere taburcu edilmesine karar verilmiştir" denildi. Mahkemeye ulaşan son raporda ise Haberal´ın duruşmaya katılmasının mümkün olmadığı, savunmasının kısa süreli olarak hastanede alınabileceği, bunun için ´on-line´ sistemin bulunduğu´ bildirildi.

Etiketler :