Haberal'a Kötü Haber!

Haberal'a Kötü Haber!

Ecevit'in Başkent Üniversitesi Hastanesi'ndeki tedavisine ilişkin belge ve raporlar Rahşan Ecevit tarafından mahkemeye gönderildi.

Birleştirilen Ergenekon davasında merhum Başbakan Bülent Ecevit'in Başkent Üniversitesi Hastanesi'ndeki tedavisine ilişkin belge ve raporlar Rahşan Ecevit tarafından mahkemeye gönderildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülmekte olan birleştirilen Ergenekon davasında tutuklu sanık Hasan Ataman Yıldırım'ın çapraz sorgusuna devam edildi.

Üye Hakim Hüsnü Çalmuk, internetten indirdiği "work share" adlı programla, Yıldırm'ım dijital medya ürünleri üzerinde ayrıntılı bir inceleme yaptığını söyledi.

Hakim Çalmuk, bu incelemeler sonucu Yıldırım'dan ele geçirildiğini belirttiği flash disk içerisinde gizli olarak yer alan bazı belgeler tespit ettiğini belirterek, bu belgelere ilişkin Yıldırım'a sorular yöneltti.

Yıldırm'a, Kafes Eylem Planı iddianamesi eklerinde yer alan Dora Sungunay ile Kubilay Ateş, Ender Teke, Cemil Özdemir, Seçkin Karsavur'un isimlerinin yer aldığı çok sayıda belge, Deniz Kurmay Yarbay Hakan Köktürk'ün harp okulu ikinci sınıf öğrencilerine verdiği ders notları ve Türkiye- Yunanistan konulu belgeler hakkında soru soruldu.

Yıldırım, bu isimleri tanımadığını, belgelerin kendisine ait olmadığını, bu belgelerin kasıtlı olarak kendisine yerleştirildiğini, hatta flash disk'in kendisine ait olmadığını ileri sürdü.

Heyet Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Yıldırım'a Kafes Eylem Planı iddianamesinin bir numaralı sanığı ve Balyoz Eylem Planı'nda şüpheli olarak tutuklu bulunan emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü ile ilişkisini de sordu.

Yıldırım, Öğütçü ile Deniz Harp Okulu'nda aynı sınıfta okuduklarını belirtti. Kadıköy'de Deniz Kuvvetleri'ne bağlı bir lokalde okul dönemi boyunca her ay yapılan toplantılarda bir araya geldiğini ifade eden Yıldırım, Öğütçü'nün görevi dolayısıyla çok sık katılamadığını aktardı.

Çapraz sorgunun tamamlamasının ardından Hasan Ataman Yıldırım'ın avukatları Hakan Coşkuner ve Naciye Sezen Nirun suçlamalara ilişkin savunmalarını sundu.

Nirun, müvekkili Yıldırım'ın bürosundan ele geçirilen 2 flash belleğin polis tarafından konulduğunu ileri sürdü.

Müvekkilerinin haksız yere hapis yattığını belirten Nirun, Yıldırım'ın tahliyesini talep etti.

Bu arada Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in avukatı İstanbul Barosu eski Başkanı Turgut Kazan ve gazeteci Tufan Türenç duruşmaya izleyici olarak katıldı.

Mahkeme heyetine başkanlık yapan Hasan Hüseyin Özese, mahkemeye ulaşan cevabi yazıları okudu.

Özese, merhum Başbakan Bülent Ecevit'in Başkent Üniversitesi'ndeki tedavisine ilişkin bazı belge ve raporların eşi Rahşan Ecevit tarafından mahkemeye gönderildiğini söyledi.

Mahkemeye ulaşan belge ve raporlar konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı

Etiketler :