HABERAL'A PAZAR'DAN DESTEK

HABERAL'A PAZAR'DAN DESTEK

Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın memleketi Rize’nin Pazar ilçesinde, hemşerileri protesto gösterisi yaparak basın açıklamasında bulundular.

'Ergenekon' soruşturması kapsamında gözaltına alınan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın memleketi Rize'nin Pazar ilçesinde, hemşerileri protesto gösterisi yaparak basın açıklamasında bulundular.

Pazar Meydanı'nda ellerindeki dövizlerle toplanan yaklaşık 500 kişilik bir grup 'Türkiye laiktir laik kalacak, susma sustukça sıra sana gelecek, rektöre uzanan eller kırılsın' şeklinde sloganlar attılar.

Toplanan kalabalık adına bir basın açıklaması yapan Prof. Mehmet Haberal'ın Subaşı Köyü'nden hemşerisi Serhan Pırpır, gözaltına alınma olayını eleştirerek, “İlimizin, bölgemizin ve ülkemizin ender yetiştirdiği, kendisini bilime ve insanlığa adayan, ülkemizde yaptığı ilk böbrek ve karaciğer nakliyle Türkiye'nin dünya sağlık literatüründe yerini almasını sağlayan, bu gayede gelecek nesillerin yetişmesi için oluşturduğu bilim yuvası Başkent Üniversitesi ile Türkiye'nin değişik bölgelerinde açtığı hastaneler ve 10 bin kişinin üstünde istihdam oluşturan, dünyaya mal olmuş, ülkesine katma değer sağlayan Türkiye sevdalısı hocamız Sayın Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın her zaman yanındayız. Biz diyoruz ki Türkiye'nin, bilime, sağlığa, barışa ihtiyacı vardır. Mehmet Hocamız hiç şunu unutmasın, bizden uzakta değil, yüreğimizdedir. Biz onun yanındayız.” diye konuştu.

Mehmet Haberal'ın köyü Subaşı'nın yeni seçilen Muhtarı Şükür Haberal da yaptığı konuşmada, “Canımız, ciğerimiz, sevgili Mehmet Haberal hocamıza yapılan olumsuz davranışları kınıyoruz. Değerli hocamızın önünü açmak için köyümüz halkıyla destek veriyoruz” dedi.

Basın açıklamasının ardından AK Parti binası önüne doğru slogan atarak yürüyüş yapmak isteyen kalabalığı polis uyardı. Kısa bir gerginliğin yaşandığı yürüyüşün ardından 500 kişilik grup olaysız şekilde dağıldı.

HEMŞERİLERİ HABERAL'A HAKSIZLIK YAPILDIĞINA İNANIYOR
Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın Rize Pazarlı hemşerileri, gözaltı olayında haksızlık olduğunu öne sürerek, bilim adamına yapılan davranışın kendilerini üzdüğünü söylediler. Prof. Haberal'ın amcasının oğlu olduğunu söyleyen Kadem Haberal, Türkiye'nin gidişatıyla ilgili 'ne yapalım, hangi partiye destek verelim ya da yeni bir parti mi kuralım?' demiş. Mehmet Haberal'ın suçu bu. Benim karşımda kurulacak bir parti oluşumuna müessesende müsaade etmişsin. Başka bir suçu yok. Biz ailece doğuştan Atatürkçüyüz. Evinde aramalarda buldukları yalnız ve yalnız bir tane av tüfeği. Kendisi ava merak olan bir kişi. 'Niye benim karşımdasın, yandaş medya gibi niye benim yanımda değilsin' diye suçlu oldu.” şeklinde konuştu.

Diğer hemşerileri ise Haberal'ın kriz ortamında bile çalıştırdığı binlerce insandan bir tanesini dahi işten çıkarmadığını söylediler.

Etiketler :