Haberal'a şok baskın!

Haberal'a şok baskın!

Ergenekon davası kapsamında gözaltına alınan Mehmet Haberal'ın tedavi olduğu hastanede polisler arama yapıyor.

Ergenekon davası kapsamında gözaltına alınan Mehmet Haberal'ın tedavi olduğu hastanenin Kardiyoloji Enstitüsü bölümünde polisler arama yapıyor..

Ergenekon davasının tutuklu sanığı Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın taburcu edilebileceğine ilişkin verilen ve mahkemeye gönderilmeyen heyet raporunda imzası bulunan 5 doktorun ifadesine Cuma günü başvurulacak. 5 doktor, 'Ergenekon terör örgütüne yardım etmek' amacıyla raporun gizlenmesinde sorumluluğu olan kişilerin ortaya çıkarılması için İstanbul Cumhuriyet Savcı Fikret Seçen tarafından yürütülen soruşturma kapsamında dinlenecek.

17 Nisan 2009'da Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra hastaneye kaldırılan Prof. Dr. Mehmet Haberal, İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde tevdi altına alındı. Halen aynı yerde tevdisi devam eden Prof. Dr. Haberal, hakkında 16 Ekim 2009'da hazırlanan ve Haberal'ın taburcu edilebileceğine ilişkin 5 doktor tarafından hazırlanan heyet raporu, 2010 Ekim ayında mahkemeye ulaşmıştı. Raporun mahkemeden saklandığı iddiası üzerine yargılamayı yapan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel'in talebi doğrultusunda verdiği ara karar ile konuya ilişkin tüm belgelerin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilerek gereğinin yapılması talep etmiş ve ardından da soruşturma başlatılmaştı.

Öte yandan 17 Nisan 2009 tarihinde tutuklanan Haberal, 'ani ölüm riski altında olduğu' yönündeki rapora rağmen tahliye kararı vermeyen ve tahliye edilmeme yönünde de gerekçe belirtmeyen dokuz hakimi tazminat ödemeye mahkum ettirmişti. Bu karardan yaklaşık bir yıl önce hazırlanan raporda, Haberal'ın taburcu edilebileceğinin belirtildiği ortaya çıkmıştı. 16 Ekim 2009'da verilen raporda İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zerrin Yiğit, Kurul üyeleri olarak Prof. Dr. Cengiz Çeliker, Prof. Dr. Vedat Sansoy, Prof. Dr. Tevfik Gürmen ve Dr. Cengizhan Türkoğlu'nun imzası bulunuyor. Söz konusu raporda, "Enstitümüzün 3. Servisinde 304 numaralı odada yatmakta olan hasta Mehmet Haberal'ın sağlık durumu değerlendirilmiş ve tıbbi tedavisine ayaktan devam edilerek, bir ay sonra kontrole gelmek üzere taburcu edilmesine karar verilmiştir" denildi.

Soruşturmayıa yürüten İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen, raporda ismi geçen 5 doktoru ifadelerine başvurmak üzere 3 Kasım 2010 Cuma günü davetiye göndererek adliyeye çağırdı.

Etiketler :